ODRŽANA MANIFESTACIJA „JEVREMOVA ULICA SUSRETA“

Nakon dve godine pauze, danas je održana manifestacija „Jevremova ulica susreta“, kojom Gradska opština Stari grad obeležava slavu opštine Cveti. Tradicionalno okupljanje komšija, prijatelja i posetioca Beograda ove godine održano je pod sloganom „Hajde da se sretnemo“, sa idejom da se pomogne udruženju NURDOR koje prikuplja novčana sredstva za izgradnju još jedne roditeljske kuće u Beogradu, gde borave roditelji i deca koja dolaze na lečenje u Beograd.

„Danas na opštinsku slavu Cveti ponovo imamo priliku da se sretnemo i uživamo u druženju i programima koje smo pripremili za naše najmađe i sve drage goste, od muzičkih i zabavnih programa do prodajne izložbe organizovane u okviru „Jevremovog bazara“. Ovogodišnja manifestacija ima humanitarni karakter gde se kupovinom različitih suvenira pomaže izgradnja roditeljske kuće i rad udruženja NURDOR“, rekao je na otvaranju „Jevremove ulice susreta“ predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

U okviru današnje manifestacije, na bini ispred Ustanove kulture „Parobrod“, održan je koncert dečijeg hora „Čarolija“ i Sergeja Ćetkovića, kao i nastup solistkinje Anđele Ninković i tria „Katarina Savić“. Najmlađe posetioce zabavljali su žongleri i klovnovi, ali i lutke omiljenih „Patrolnih šapa“, koji su bili zaduženi za promociju reciklaže. Organizovane su i različite edukativne i zabavne radionice u Muzeju Vuka i Dositeja, kao i predstava za decu „Robin Hud“.

Ustanova kulture „Parobrod“ organizovala je izložbu najlepših fotografija kuca sa Starog grada, a pobednicima i njihovim vlasnicima uručene su zahvalnice i prigodni pokloni.

Tradicionalno, od 2009. godine, kada je održana prva manifestacija „Jevremova ulica susreta“, vrata svog doma u Jevremovoj 39 otvorila je i porodica Pavlović, čija kuća predstavlja dragulj kulturnog nasleđa Beograda. Kuća je podignuta davne 1882. godine kao porodična kuća Koste St. Pavlovića, tadašnjeg načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i bivšeg upravnika niške varoši po oslobođenju od Turaka.