OBELEŽENA GODIŠNJICA SMRTI PESNIKA I JUNAKA MILUTINA BOJIĆA

Savez udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920.  tradicionalno je i ove godine  obeležio dan smrti velikog pesnika i junaka Milutina Bojića, polaganjem venaca i prigodnim programom kod spomenika ovog nacionalnog velikana.

Događaju su prisustvovali pomoćnik predsednika opštine Stari grad Aleksandar Puača, članovi Saveza sa predsednicima opštinskih organizacija Zvezdare i Savskog Venca, Vasom Gligorevićem i Velikom Marković, kao i direktor biblioteke „Milutin Bojić“ Jovica Krtinić, budući konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović, v.d. predsednika Gradskog odbora Saveza za Beograd Slobodanka Begović, predsednik Saveza Ivan Stratimirović, poverenik za dijasporu Džon Bosnić i drugi članovi i gosti.

Već po dugogodišnjoj tradiciji „Plavu grobnicu“ recitovala je Nevenka Trmčić. Savez udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine  je društvena, boračka i patriotska organizacija, koja čuva i razvija svetle tradicije naše slavne prošlosti, sa težištem na periodu od 1912. do 1920. godine.

Rad i aktivnost temelji na patriotizmu i rodoljublju, prema svom narodu i Otadžbini. Dan Saveza je 3. januar, kada je doneta odluka o nastavljanju tradicija Narodne odbrane i odlučeno o održavanju Kongresa učesnika balkanskih i Prvog svetskog rata 15.9.1919. godine.