OSMI INTERNACIONALNI KOŠARKAŠKI TURNIR „IBC BEOGRAD 2022“: PODRŠKA KOŠARKAŠKOG SAVEZA BEOGRADA I OPŠTINE STARI GRAD

Osmi internacionalni košarkaški turnir „IBC Beograd 2022“ održan je u sportskoj dvorani Radivoje Korać od 9. do 12. januara. U organizaciji košarkaškog kluba sa Starog grada „IBC Beograd“ takmičilo se 14 selekcija u konkurenciji kadeta, pionira i mlađih pionira. Deset ekipa iz susedne Crne Gore i Severne Makedonije i četiri domaće ekipe mladih košarkaša odigralo je ukupno 21 utakmicu.

„Na turniru je učestvovalo više od dve stotine dečaka uzrasta od 10 do 16 godina i s obzirom na situaciju sa koronom bitno nam je da smo uspeli da okupimo veliki broj ekipa. Deca su uprkos svemu došla iz raznih krajeva regiona kako bi osetili takmičarski duh i poboljšali svoju spremnost i kondiciju“, rekao je po završetku turnira Nenad Jerković, vlasnik starogradskog košarkaškog kluba „IBC Beograd“, koji se na organizaciji, između ostalih, zahvalio i Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ koji je omogućio da svi učesnici budu smešteni na jednom mestu u neposrednoj blizini sportske sale „Radivoje Korać“ gde su odigrane sve utakmice.

Podršku u organizaciji košarkaškog turnira „IBC Beograd 2022“ dali su Košarkaški savez Beograda, Gradska opština Stari grad i Savez sportova Stari grad.

„Ovakvi turniri ne bi mogli da se organizuju bez finansijske pomoći Košarkaškog Saveza Beograda i opštine Stari grad. Zahvaljujem se na ogromnoj pomoći, jer bez nje ne bismo imali ovakvo međunarodno takmičenje za naše najmlađe košarkaše“, dodaje Nenad Jerković.

U kategoriji mlađih pionira prvo mesto osvojila je ekipa „Pro basket“ iz Tivta, drugi su bili pioniri „Crvene zvezde“, dok je na trećem mestu bio KK „Galeb“ iz Herceg Novog.

U kategoriji pionira prvo mesto pripalo je domaćinu „IBC Beograd“ koji je u finalnoj utakmici pobedio KK „Galeb“ iz Herceg Novog. Treći su bili pioniri KK „Panter“ iz Nikšića.

Prvo mesto u konkurenciji kadeta osvojio je tim „Pro basket“ iz Tivta, drugo mesto „Milenijum“ iz Podgoricdže, dok je treće mesto osvojio podgorički klub „Sedmica“.