DRUGU GODINU ZA REDOM BESPLATNA AUTO SEDIŠTA ZA DECU DO TRI GODINE

Gradska opština Stari grad već drugu godinu za redom poklonila je svim roditeljima sa prebivalištem na teritoriji opštine auto-sedišta za njihovu decu do tri godine starosti. Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović uručio je roditeljima najmlađih Starograđana ukupno 86 besplatnih auto-sedišta i istakao važnost bezbednosti dece u saobraćaju.

„Svesni smo da je niska stopa nataliteta jedan od najvećih problema sa kojima se suočava naše društvo i upravo zbog toga se trudimo da stvorimo podsticajne uslove za proširenje porodica i na našoj opštini. Gradska opština Stari grad je u prethodnih godinu ipo dana pokrenula više akcija koje se tiču najmlađih, počevši od izdvajanja više novca za svaku rođenu bebu sa 10 na 15 hiljada dinara“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović.

On je istakao da je opština Stari grad od početka ovog mandata, od avgusta 2020. godine, uspela da za sve predškolce PU „Dečji dani“ obezbedi po tri obavezna udžbenika za pripremni predškolski program. Za decu od 6 do 15 godina pokrenuta je besplatna škola plivanja i vaterpola na bazenima „25. maj – Milan Gale Muškatirović“. „Pronatalitetna politika biće apsolutni imperativ Gradske opštine Stari grad i u narednom periodu“, naglasio je predsednik Radoslav Marjanović.

”Trudićemo se da našim najmlađim stanovnicima omogućimo da odrastaju u sigurnom okruženju u kojem će se družiti sa svojim vršnjacima, učiti, istraživati i razvijati svoja interesovanja u različitim poljima. Otvaranjem novih igrališta na donjem Dorćolu, u Ulici despota Đurđa, Drinčićevoj i Pančićevoj ulici, ovaj deo grada sada je ispunjen dečijom grajom, što je preduslov za srećno odrastanje“, poručio je predsednik opštine Stari grad i pozvao sve roditelje da ukoliko imaju ideje ili inicijative o poboljšavanju uslova života na Starom gradu pišu svojoj opštini.