DOBRODOŠLICA ZA ĐAKE PRVAKE U SVIM OSNOVNIM ŠKOLAMA NA STAROM GRADU: OPŠTINA OBEZBEDILA POKLON RANČEVE SA ŠKOLSKIM PRIBOROM

Povodom početka nove školske godine, na inicijativu predsednika Gradske opštine Stari grad Radoslava Marjanovića, održan je sastanak sa direktorima svih osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji opštine, na kojem je bilo reči o organizaciji svečanog prijema đaka prvaka zakazanog za 1. septembar. Kao i prethodne dve godine, opština je i za ovu školsku 2022/2023. godinu obezbedila poklone dobrodošlice za 571 učenika prvog razreda.

Đake prvake će prvog dana školovanja u klupama dočekati ranac dobrodošlice sa pratećim priborom – pernica sa bojicama i flomasterima, lenjiri, tempere, vodene bojice, četkice, futrole za blok, plastelin, šestar, rezač, gumica, grafitne olovke, kao i posebna torba za opremu za fizičko i slatki paketić.

„U starogradske osnovne škole 1. septembra kreće 571 učenik, za koje je naša opština pripremila prigodne poklone za srećan, veseliji i bezbrižniji polazak u školu. To je veliki događaj u životu svakog deteta i roditelja, a naša želja je da mališanima prvi školski dan ostane u trajnom sećanju. Unapređenje uslova i kvaliteta školovanja je jedan od prioriteta u našem radu i zato kontinuirano pomažemo sve starogradske škole da bi naša deca imala bolje i bezbednije uslove za učenje i druženje “, istakao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Osim poklon rančeva sa školskim priborom, opština Stari grad u skladu sa godišnjim budžetom brine i o tekućim i investicionim ulaganjima u škole i vrtiće, a za učenike osnovnih škola organizovano je niz besplatnih programa, od kreativnih radionica do besplatnog sporta i škole plivanja na bazenima SC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“.