GRADSKA OPŠTINA STARI GRAD: PODRŠKA SARADNJI BEOGRADSKOG UNIVERZITETA I KINESKE KOMPANIJE „SHANDONG HI SPEED”

Gradska opština Stari grad podržala je susret između Beogradskog univerziteta i kineske kompanije „Shandong Hi speed” („Šandong Hajspid”), sa ciljem postavljanja planova za buduće zajedničke aktivnosti. Pomenuta kompanija  vrši radove na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici.

Na sastanku, koji je održan u sedištu Rektorata Univerziteta u Beogradu na Studentskom trgu, prisustvovali su Radoslav Marjanović, predsednik Gradske opštine Stari grad, Dušan Petrić predsednik Skupštine GO Stari grad, rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić, kao i delegacija kineske kompanije „Shandong Hi speed” ,  na čelu sa direktorom Jang Veičaom.

Teme sastanka su bila pitanja intelektualne razmene, buduće perspektive, kao i postavljanje zajedničkih ciljeva ove saradnje. Prošle godine, studenti beogradskih univerziteta posetili su Kinu i stekli dragocena iskustva, a sada želimo da nastavimo da podržavamo njihov dalji razvoj i obrazovanje.

Radovi na izgradnji nove podzemne garaže u centru grada, u okviru kompleksa oko Narodne skupštine Srbije,  počeli su 21. marta ove godine nakon sveobuhvatnih arheoloških istraživanja.  Podzemna garaža u Vlajkovićevoj, na četiri nivoa, površine od oko 10 hiljada kvadratnih metara imaće 284 novih parking mesta.