UZ PODRŠKU SAVEZA SPORTOVA STAROG GRADA, NA TERENIMA FK „DORĆOL“ ODRŽAN DEVETI PO REDU TURNIR DUNAV OSIGURANJE SPORTSKE IGRE MLADIH

Sezona devetih po redu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji nastavljena je velikim turnirom na stadionu FK „Dorćol“, gde su učestvovali učenici iz svih sedam osnovnih škola na opštini Stari grad, gde su ih dočekali specijalni gosti turnira, rukometne legende Predrag Peruničić i Nedeljko Neđa Jovanović, član Veća opštine Stari grad, kao i nekadašnji olimpijac i atletičar Slobodan Popović, danas sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Ovo je deveta sezona igara u Srbiji, u Bosni i Hercegovini je u toku dvanaesta, a u Hrvatskoj dvadeset šesta sezona.

Na početku turnira, takmičare je pozdravio i predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović, koji je istakao da je najlepši deo ovog sportskog turnira povezivanje i druženje dece širom Srbije i regiona.

„Sport je most koji može da spaja decu i da neguje prave vrednosti. Opština je ove godine izdvojila značajna sredstva za naš lokalni Sportski savez, koji je bio i jedan od organizatora ovog događaja. Pokazalo se da ulaganje u sport okuplja veliki broj dece i mladih, koji će kasnije ponosno predstavljati našu opštinu, grad i državu“, rekao je na otvaranju predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Zbog sve većeg interesovanja dece, Dunav osiguranje Sportske igre mladih na teritoriji grada Beograda organizuju kvalifikaciona takmičenja u pet disciplina: atletika (trka na 60 metara), između dve vatre, mali fudbal, Koka kola kup za dečake i devojčice i basket „tri na tri“ za dečake i devojčice.

Ovogodišnji karavan u Beogradu već je održan u Brči (Palilula), Kaluđerici i Beogradu na vodi. Najbolje plasirane ekipe biće učesnici Karavana radosti i prijateljstva, koji će se održati 11. juna na Adi Ciganliji. Pobednike potom očekuje regionalno finale koje će se sredinom juna održati u Petrovcu na Mlavi.

Za pobednike regiona početkom jula organizovano je državno finale u Vrnjačkoj banji, a vrhunac i završnica Sportskih igara mladih održaće se u avgustu u Splitu, gde sve učesnike, pored sportskih takmičenja, očekuje i mini letovanje.

Karavan radosti i prijateljstva održava se uz podršku generalnog sponzora Dunav osiguranja i kompanije NIS, banke Poštanska štedionica, Podravke, Telekoma Srbije i UEFA fondacije. Osim pet glavnih disciplina, održavaju se i regionalni finalni turniri u odbojci, odbojci na pesku, rukometu, šahu, tenisu i stonom tenisu.