SAVEZ SPORTOVA STARI GRAD PROGLAŠEN NAJUSPEŠNIJOM ORGANIZACIJOM U OBLASTI SPORTA U BEOGRADU U 2021. GODINI

Sportski savez Beograda je na poslednjoj sednici održanoj u 2021. godini proglasio Savez sportova Stari grad za najuspešniju organizaciju u oblasti sporta na teritoriji grada Beograda. Osim opštinskog Saveza sportova, kao sportske organizacije nagrađeni su i Streljački savez Beograda i tekvondo klub „Galeb“. Među nagrađenim pojedincima našli su se najuspešniji olimpijci Damir Mikec (streljaštvo) i Milica Mandić (tekvondo), paraolimpijci Željko Dimitrijević (atletika) i Saška Sokolov (atletika), kao i šampion u neolimpijskom sportu Marko Kovačević (vušu i kik boks).

Među nagrađenim pojedincima za 2021. su i sportski stručnjak Dragan Jović (tekvondo), sportski funkcioner Nenad Borovčanin (boks), sportski novinar Željko Vučković, dok je nagrada za životno delo pripala prof.dr Zoranu Ćirkoviću.

„Savez sportova Gradske opštine Stari grad je ove godine radio vrlo požrtvovano i organizovano. Uspeli smo da pokrenemo nove programe, ali i da oživimo neke stare dobre programe kao što su nadmetanja u školskom sportu koja su jedno vreme bila zapostavljena na opštini Stari grad. Učesvovali smo i dali sve od sebe u organizacji i realizaciji sportskih takmičenja koja su u nadležnosti Grada i Republike“, kaže Nedeljko Neđa Jovanović, nekadašnji rukometni reprezentativac, danas član Veća GO Stari grad.

Aktivnosti Saveza sportova opštine Stari grad u 2021. godini bile su: registracija svih sportskih klubova na teritoriji opštine Stari grad, besplatne škole košarke, plivanja i rvanja za decu, kao i uključivanje u program Grada Beograda u realizaciji programa besplatnog sporta za osnovce, realizacija programa Ministarstva unutrašnjih poslova „Sport u policiji“, pokretanje predškolskog sporta u starogradskim vrtićima „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“, ponovno pokretanje sportskih takmičenja za osnovne i srednje škole u fudbalu, košarci, odbojci i atletici, učestvovanje u organizaciji atletske trke za učenike četvrtog razreda osnovnih škola „Brzinom do zvezda“, kao i podrška Sportskom savezu osoba sa invaliditetom u programu „Radujemo se zajedno“. Savez sportova Stari grad je u okviru međuopštinske saradnje ugostio i mlade fudbalere iz Gračanice sa Kosova i Metohije, koji su bili gosti FK „Dorćol“.