PODELA INDUSTRIJSKE SOLI

Poštovani,

Gradska opština Stari grad obaveštava Starograđane, upravnike i predstavnike stambenih zajednica, kao i predstavnike preduzeća, radnji i ugostiteljskih objektata da industrijsku so  mogu podići svakog radnog dana, bez novčane naknade, na dva distributivna punkta na Starom gradu:

U prostorijama Uslužnog centra Gradske opštine Stari grad u Makedonskoj 42 (ulaz iz Nušićeve ulice), u vremenu od 9 do 16 časova (za građane i predstavnike stambenih zajednica), kao i na

PD „25.maj – Milan Gale Muškatirović“, Tadeuša Košćuška 63, svakog radnog dana od 9 do 16 časova (za javne ustanove i privredne subjekte).

Podsećamo sugrađane i privredne subjekte da je za preuzimanje industrijske soli potrebno poneti samo ličnu kartu ili neku drugu važeću ličnu ispravu.

Napominjemo da se veće količine industrijske soli preuzimaju na punktu PD „25.maj – Milan Gale Muškatirović“.

Za sve dodatne informacije Starograđani, upravnici i predstavnici stambenih zajednica, kao i privredni subjekti se mogu obratiti opštinskom Kontakt centru na telefonski broj 0800-077-775 ili Odeljenju za komunalne poslove i komunalnu inspekciju na 011/3227-104, svakog radnog dana od 09,00 do 15,00č.

Podsećamo sugrađane, upravnike stambenih zajednica, kao i predstavnike preduzeća, radnji i ugostiteljskih objektata da su po Odluci o komunalnom redu (član 36) tokom zimskih uslova obavezni da uklanjaju sneg i led „sa trotoara širine do 5m koji se nalazi ispred zgrade, odnosno pripadajuće građevinske parcele, ispred poslovnih zgrada i poslovnih prostora, ispred stambeno-poslovnih zgrada, ispred objekata u izgradnji, ispred i oko neizgrađenog građevinskog zemljišta”. Prema Odluci za to su „odgovorna pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, odnosno korisnici nepokretnosti ili kao zakupci ili kao neposredni držaoci te nepokretnosti“.

Komunalna inspekcija Uprave Gradske opštine Stari grad će kontrolisati i sankcionisati fizička i pravna lica koja tokom snežnih padavina ne ispunjavaju svoju obavezu u skladu sa ovom Odlukom.