OTVARANJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA „TALENTI RASTU U SRBIJI“ SUTRA U PODNE, NA PEŠAČKOM PLATOU U STRAHINJIĆA BANA (IZMEĐU ULICA FRANCUSKE I SKADARSKE).

Gradska opština Stari grad podržala je, uz Delegaciju EU u Srbiji i Fondaciju „Art Mentor“ iz Lucerna, kampanju „Talenti rastu u Srbiji“ Nacionalne fondacije za umetničku igru .

Tim povodom će se sutra otvoriti izložba fotografija najmlađih baletskih talenata, tačno u 12 sati, na pešačkom platou Ulice Starhinjića bana (između ulica Francuske i Skadarske).

Na fotografijama autora Miše Obradovića predstavljeni su mladi baletski talenti, od 9-12 godina, koji su od početka globalne epidemije uzokovane korona virusom svakodnevno, po nekoliko sati uporno i predano vežbali tajne ove igre.

Sa najmlađim baletetanima i baletankama radili su pedagozi iz Beograda i Havane, koreografi i igrači kubanske kompanije „Malpaso“, koja je nedavno gostovala na 18. Beogradskom festivalu igre.

U nastavku kampanje „Talenti rastu u Srbiji“ fotografije mladih baletskih talenata će se tokom aprila naći i na bilbordima i drugim mestima širom Beograda.

Nacionalna fondacija za umetničku igru je osnovana 2009. godine u cilju unapređenja procesa edukacije i produkcije u oblasti umetničke igre u Srbiji