ODRŽANA SVEČANA SEDNICA SKUPŠTINE: DODELJENE ZAHVALNICE USTANOVAMA I POJEDINCIMA ZA DOPRINOS RAZVOJU I AFIRMACIJI GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD

Prva svečana sednica Skupštine Gradske opštine Stari grad, povodom Dana opštine i slave Cveti,  održana je danas u velikoj opštinskoj sali. Na sednici su proglašeni laureati, pojedinci i ustanove, dobitnici „Zahvalnice gradske opštine“ za doprinos razvoju i afirmaciji Starog grada.

Svečanu sednicu je otvorio predsednik Skupštine Dušan Petrić, koji je pozdravio prisutne predstavnike republičkih, gradskih i opštinskih institucija i ustanova,  članove delegacije bratskog grada Kotora, nagrađene laureate, rukovodstvo i odbornike gradske opštine, kao i zaposlene u opštinskoj Upravi, i pozvao sve prisutne da sutra tačno u podne prisustvuju manifestaciji „Jevremova ulica susreta“.

Nakon prikazivanja prigodnog filma „Stvaramo Stari grad za život po meri Starograđana“ o brojnim projektima i programima koji su u proteklom periodu realizovani na teritoriji naše opštine, prisutnima se obratio i predsednik opštine Radoslav Marjanović.

„Želim da se zahvalim svim zaposlenim u Upravi, odbornicima, i dobrim partnerima naše opštine koji su zajedno sa nama doprineli da Stari grad bude prepoznatljivo i bolje mesto za život svih naših građana. Pozdravljam drage goste iz Kotora. Želim da naglasim da smo Stari grad vratili na mapu saradnje,  kao opštinu koja ima dobre odnose sa svim držanim institucijama različitih nivoa vlasti, sa svim ustanovama i institucijama, udruženjima građana i pojedincima. Ovo je prvi put da dodeljujemo zahvalnice onima koji su doprineli afirmaciji Starog grada. Nadam se da će  ta praksa postati tradicija i da će svake godine biti sve više onih koji će biti nagrađivani“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović i čestitao prvim dobitnicima nagrada.

„Zahvalnicom gradske opštine“ Stari grad su nagrađeni direktorka Predškolske ustanove „Dečji dani“ Sanja Lazović, direktorka OŠ „Skadarlija“ i predsednica aktiva direktora osnovnih škola Mirjana Sloboda, direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković, direktorka Doma Zdravlja „Stari grad” dr mr Vesna Knjeginjić, rukovodilac Gradskog centra za socijalni rad – odeljenja Stari grad Tatjana Pejović, direktorka Ustanove kulture GO Stari grad „Parobrod“ Marija Pavlović, načelnik Policijske stanice „Stari grad“ Radenko Resanović, direktor SRPC „25 maj –Milan Gale Muškatirović“  Miloš Milić i i Starograđanin Avram Izrael.

Na Svečanoj sednici je takođe, ali „ posebnom zahvalnicom” mališana vrtića „Skadarlija“ nagrađen predsednik Radoslav Marjanović „za sve ono što je opština Stari grad uradila za rekonstrukciju dvorišta njihovog i drugih vrtića” i stvaranju boljih uslova za svakodnevni boravak u starogradskim vrtićima.

Prvoj svečanoj sednici Skupštine Gradske opštine Stari grad, povodom Dana opštine i slave Cveti,   prisustvovala je i delegacija bratske opštine Kotor, sa kojojm naša opština uspešno sarađuje  više do dve decenije.

Delagacija Kotora, koju je predvodio menadžer opštine Ivan Mikijelj, pored zvaničnih susreta sa predsednikom opštine Radoslavom Marjanovićem i članovima Veća imala je priliku da se upozna sa brojnim infrastrukturnim projektima, kao i sa servisima i besplatnim programima koji je opština Stari grad u proteklom periodu realizovala za unapređenje kvaliteta života svih naših sugrađana u lokalnoj zajednici – od programa „Stari grad misli na tebe“, „Stari grad misli na zgrade“, obnove dvorišta vrtića i osnovnih škola, rada Senior centra i Volonterskog servisa, do velikih projekata kao što su izgradnja „Linijskog parka, beogradskog metroa i „Beograda na vodi“.  Kotorani su, zajedno sa domaćinima, narednog dana, prisustvovali i uživali u bogatom kulturno zabavnom programu  „Jevremove ulice susreta“.

„U svoje lično ime i u ime delegacije opštine Kotor, zahvaljujemo se na srdačnom dočeku i ukazanom gostoprimstvu. Čast je bila prisustvovati svečanoj sjednici i proslavi Dana opštine Stari grad. Vaše d‌jelovanje je odličan primjer odgovorne uprave i odnosa prema lokalnom stanovništvu. Prijateljstvo koje veže naše dvije opštine, će nastaviti da se razvija i nadograđuje međusobnom saradnjom, promocijom i nadamo se nekim zajedničkim projektima u budućnosti. U konačnom, posebnu zahvalnost izražavamo rukovodstvu opštine Stari grad koji su nam omogućili da grad Beograd upoznamo iz najljepšeg ugla“, poručio je Ivan Mikijelj.

Opština Stari grad je u januaru 1999. godine potpisala protokol o bratimljenju sa Kotorom, koji svakog 21. novembra obeležavava Dana grada, kada slavi i Svetog arhangela Mihaila i Gospu od zdravlja.