OBELEŽEN 12.AVGUST MEĐUNARODNI DAN MLADIH – NA PLATOU KOD POBEDNIKA ODRŽAN VELIKI KONCERT SARE JO, ZOI I ANĐELE TASIĆ

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se u svetu obeležava svakog 12. avgusta, Gradska opština Stari grad i Kancelarija za mlade Grada Beograda, pod sloganom „JER SVI SMO MI POBEDNICI“, ove godine organizovale su niz edukativnih i kulturno-zabavnih radionica, di-džej nastupa, kao i veliki koncert na platou kod Pobednika na Kalemegdanu, gde su na oduševljenje mnogih nastupile poznate pop zvezde Sara Jo, Zoi i Anđela Tasić.

Ovaj važan datum ima za cilj skretanje pažnje međunarodne zajednice na pitanja mladih kao i na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu. Ove godine, tema Međunarodnog dana mladih je međugeneracijska solidarnost, a namera je da se na globalnom nivou pošalje snažna poruka o potrebi preduzimanja aktivnosti u svrhu jačanja socijalne kohezije u društvu kroz unapređenje odnosa među generacijama  i učvršćivanje međusobne saradnje i razumevanja.

U okviru edukativnih kulturno-zabavnih radionica, uz muziku di-džejeva  Nadežde Dimitrijević i Danijela Čehranova, svi posetioci mogli su da se upoznaju sa volonterima Crvenog krsta Stari grad, na čijem štandu su promovisane sve aktivnosti najstarije humanitarne organizacije u Srbiji.

Agencija za bezbednost u saobraćaju promovisala je dugogodišnje kampanje koje sprovodi sa ciljem edukacije mladih o odgovornosti u saobraćaju, a za sve zainteresovane bile su organizovane i ekološke radionice, kao i radionice izrade tradicionalnog veza i nakita.

Za sve učesnike i goste manifestacije Kancelarija za mlade Grada Beograda i Gradska opština Stari grad organizovale su Kviz za sve generacije, društvenu igru „Ne ljuti se čoveče“ (u ljudskom obliku), give away u kojem su mnogi posetioci dobili vredne nagrade od ovogodišnjih sponzora, a čitava manifestacija završena je velikim vatrometom iznad Kalemegdana.

Vidimo se i sledeće godine u isto vreme!