MANIFESTACIJA GLOBAL VILLAGE U GRADSKOJ OPŠTINI STARI GRAD: SUSRET SA VOLONTERIMA I PRAKTIKANTIMA IZ NEKOLIKO ZEMALJA SVETA

U svečanoj sali Gradske opštine Stari grad, u subotu 25. februara, održan je Global Village, tradicionalna manifestacija koja se organizuje za volontere i praktikante iz nekoliko zemalja sveta. Događaj je realizovan od strane međunarodne nevladine studentske organizacije AIESEC, koja okuplja učenike i studente iz čitavog sveta zainteresovane za volonterizam, liderstvo, sticanje novih znanja i upoznavanje različitih kultura u internacionalnom okruženju.

Prisutnima se obratio pomoćnik predsedika opštine Aleksandar Puača, koji je istakao da Gradska opština Stari grad u poslednje dve i po godine intenzivno radi na poboljšanju položaja mladih.

„Hteo bih da pohvalim saradnju opštine i organizacije AIESEC, jer je ovo drugi Global Village koji je organizovan kod nas u svečanoj sali. Gradskoj opštini Stari grad je veoma važan položaj mladih, zbog toga želimo da sarađujemo sa svim organizacijama koje imaju za cilj unapređenje znanja, veština i povezivanja mladih u zemlji i inostranstvu“, rako je pomoćnik predsednika Aleksandar Puača, koji je istakao i da opština u okviru svog programa „Stari grad misli na tebe“ organizuje besplatne programe u oblastima obrazovanja, umetnosti i sporta namenjene mladima.

„Takođe, tokom godine organizujemo stručnu praksu za studente beogradskih fakulteta i visokih škola, u trajanju od tri meseca, u odeljenjima Uprave opštine Stari grad. Do sada je kroz četiri ciklusa prošlo šezdeset mladih koji su stekli praktična znanja. Pozivam sve vas prisutne, kao i vaše kolege da uzmete učešće u našim programima i da se prijavite na program stručne prakse u narednom ciklusu za koji uskoro objavljujemo javni poziv“, rekao je Aleksandar Puača.

Ovogodišnji učesnici AIESEC-ove manifestacije bili su praktikanti iz Turske, Brazila, Meksika, Italije i Tunisa. Oni su ovom prilikom prestavili svoju kulturu, običaje i tradicionalnu hranu, a svi prisutni imali su priliku da se informišu na koji način i oni mogu da krenu u inostranstvo i steknu praktično iskustvo kroz različite programe praksi koje AIESEC omogućava za mlade iz Srbije.

Odlaskom na stručnu praksu, studentima se pruža prilika da rade u organizacijama ili kompanijama koje se bave poslovima iz oblasti menadžmenta, informacionih tehnologija, inženjerstva i prirodnih nauka. Ove oblasti obuhvataju niz različitih poslova koji omogućavaju praktikantima da se stručno usavršavaju i naprave prve korake u svojoj budućoj karijeri. Studentima završnih godina i master studija pruža se mogućnost da upoznaju kulturu, običaje i tradiciju zemlje koju posete.

Više informacija o programima možete dobiti preko sajta www.aiesec.org.rs.