INVESTICIONA ULAGANJA OPŠTINE STARI GRAD U OSNOVNE ŠKOLE ZA 2023. GODINU: POČELO RENOVIRANJE VELIKOG DVORIŠTA OŠ „DRINKA PAVLOVIĆ“

U starogradskoj OŠ „Drinka Pavlović“ počeli su radovi na kompletnom asfaltiranju i uređenju velikog školskog dvorišta. Reč je o dvorištu iza škole, prema Kondinoj ulici, koje koriste kako učenici i nastavnici za održavanje časova fazičkog vaspitanja i slobodne aktivnosti, tako i mnogobrojni sugrađani koji na tom mestu provode vreme sa svojom decom.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, sa saradnicima, obišao je početak radova u velikom dvorištu ove škole.

„Prolećni raspust smo iskoristili da započnemo rekonstrukciju školskog dvorišta OŠ „Drinka Pavlović”. Pored nove asfaltne podloge na fudbalskom i košarkaškom terenu u školskom dvorištu će na obodu biti zasađena nova stabla drveća i postavljene nove klupe.Ovim radovima počela je realizacija ovogodišnjeg plana investicionog ulaganja u sedam starogradskih osnovnih škola. Tokom leta biće obnovljena i školska dvorišta u OŠ „Braća Baruh”, „Kralj Petar Prvi” i malo dvorište OŠ „Skadarlija”. Unapređenje ambijenta u kojem se obrazuju starogradski školarci jedan od prioriteta u radu opštine Stari grad, a shodno  programskom budžetu za ovu godinu, za sve radove smo izdvojili oko 36 miliona dinara“, rekao je ovom prilikom predsednik Radoslav Marjanović.

Opština Stari grad je pre dve godine pomogla OŠ „Drinka Pavlović“ da se renoviraju hodnik i dve svlačionice u fiskulturnom delu zgrade. Takođe, tom prilikom je rešen i problem sa grejanjem zamenom svih ventila na radijatorima koji nisu menjani od izgradnje škole. Tokom poslednje dve zime učenici popularne „Drinke“ imaju toplije učionice za rad i učenje.

Prema programu investicionog ulaganja za 2023. godinu tokom letnjeg raspusta u OŠ „Skadarlija“ će se postaviti novi video-nadzor i biće kompletno rekonstuisano i njeno dvorište. U OŠ „Kralj Petar Prvi“ takođe će se pristupiti uređenju školskog dvorišta. OŠ „Mihailo Petrović Alas“ očekuju radovi na sanaciji i zameni podnih keramičkih pločica u prizemlju zgrade, dok će se u OŠ „Vuk Karadžić“ zameniti školski nameštaj, klupe i stolice, parket u svečanoj sali i podne obloge u učionicama, kao i popravka postojećeg video nadzora. U OŠ „Dragan Kovačević“ biće sanirana kišna kanalizacija u dvorištu, prema Šafarikovoj ulici, a u OŠ „Braća Baruh“ kompletno će se obnoviti i asfaltirati veliko dvorište ove škole.