IZABERI SVOJ PUT: BESPLATNA PROFESIONALNA ORIJENTACIJA ZA MATURANTE

Gradska opština Stari grad organizuje besplatan program profesionalne orijentacije koji će pomoći maturantima da izaberu svoj profesionalni put. Mladi ponekad ne prepoznaju svoje sklonosti i svoj potencijal, a kada dođe vreme za izbor studija često imaju veliku dilemu oko toga šta žele, šta će im obezbediti egzistenciju, a šta je njihov prvi izbor i njihov talenat. Zato je važno da se oprobaju u raznim oblastima, pre nego što naprave izbor, a takođe je važno i da dobiju odgovore od stručnjaka.

Mladi od 15 do 19 godina sa teritorije opštine Stari Grad koji žele da provere svoje sklonosti, dobiju informacije od renomiranih pedagoga i da učestvuju u kreativnim radionicama, imaće svake godine sjajnu priliku da to i učine.

Kroz vikend radionice tokom marta moći će da razgovaraju sa renomiranim pedagozima i psiholozima, kao i da urade testove profesionalne orijentacije. Takođe, moći će da se informišu o predmetima izučavanja na mnogobrojnim fakultetima u zemlji i inostranstvu. Jedan od ciljeva programa je da se mladi koji ne žele da nastave školovanje upoznaju sa mogućnostima za zaposlenje i neformalno obrazovanje.

Prijave za ovaj besplatan program se podnose u februaru mesecu, u Uslužnom centru GO Stari grad (ulaz iz Nušićeve), radnim danima od 08,00 do 16,00 časova. Broj mesta je ograničen.