DODELJENI SERTIFIKATI ZA POLAZNIKE OBUKE „PUT DO USPEŠNOG PREDUZETNIŠTVA“ KAO PREDUSLOV ZA DODELU SUBVENCIJA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE U 2023. GODINI

U okviru saradnje Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske opštine Stari grad, danas su u Svečanoj sali opštine (Makedonska 42) uručeni sertifikati polaznicima obuke “Put do uspešnog preduzetništva”, koja je jedan od uslova za učešće na Javnom pozivu NSZ nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2023. godini.

Obuku koju je organizovala Filijala za grad Beograd za nezaposlene sa evidencije NSZ, uspešno je završilo 35 polaznika evidentiranih u opštinskom ogranku Stari grad.

Uverenja o pohađanju i uspešnom završetku obuke polaznicima uručili su pomoćnik predsednika Gradske opštine Stari grad Aleksandar Puača i zamenik direktora Filijale za grad Beograd NSZ Siniša Knežević.

„Želim vam da budete zadovoljni svojim budućim poslovima, da ostvarujete dobre prihode, kao i da napredujete u svakom pogledu. Pozivam vas da pratite naš sajt i društvene mreže kako biste bili informisani o svim besplatnim kursevima, obukama i programima koje realizujemo u okviru programa „Stari grad misli na tebe““, rekao je Aleksandar Puača čestitavši svim polaznicima uspešno završenu obuku.

Obuka “Put do uspešnog preduzetništva”, koja je uspešno realizovana u opštini Stari grad, predstavlja uvod u svet preduzetništva, a polaznicima se pruža savetodavna i informativna podrška uz koju će sa uspehom zakoračiti u samostalni posao. Obuka obuhvata pet celina – osnove preduzetništva, pravni aspekt preduzetništva, ekonomski aspekt preduzetništva, biznis plan radionicu i informacije o ugovornim obavezama prema NSZ.

Sve informacije u vezi sa uključivanjem u obuku “Put do uspešnog preduzetništva” mogu se dobiti u prostorijama ili na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.