„DANI BEOGRADA 2024”, OD 16. DO 19. APRILA: „BEOGRADU, S LJUBAVLJU“

Svečanim defileom vojnog i policijskog orkestra, konjaničke čete i članova viteškog udruženja „Beli orlovi”  Knez Mihailovom ulicom danas je počela tradicionalna manifestacija „Dani Beograda”, koja se održava od 16. do 19. aprila, u spomen na dva bitna datuma u istoriji našeg glavnog grada.

Tačno pre 1146 godina, 16. aprila 878 g,  prvi put je u pisanim dokumentima pomenuto ime Beograd, a pre 157 godina, 19. aprila 1867.  izvršena je simbolična predaja ključeva grada od strane turskih vlasti knezu Mihailu i Beograd od tada ponovo postaje srpski grad.

„Dani Beograda 2024“ obeležiće  niz događaja koji će podsetiti na bogatu istoriju našeg glavnog grada i  njegovo veliko kulturno nasleđe.

Beograđane i njihove goste očekuje bogat program ove tradicionalne manifestacije – od izložbi, preko šetnji, do posete ustanovama kulture. Program obuhvata polaganje cveća na Spomen-obeležje na Kalemegdanu, svečanu dodelu nagrada Grada Beograda u Skupštini grada Beograda, izložbu „Beogradsko nasleđe – Terazije, osvrt i sećanje”, program „Šetnje kroz nasleđe Beograda”, radionice za decu i brojne druge.

Moto manifestacije „Dani Beograda”  je „Beogradu, s ljubavlju“, a izvršni producent manifestacije je i ove godine Omladinsko pozorište Dadov.

Ulaz za sve programe je BESPLATAN.

Program „Dani Beograda 2024“ možete pogledati OVDE.