AKCIJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE „SPORT U POLICIJI”

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sportski savez Srbije pokrenuo je projekat „Sport u policiji”, kojem su se priključile i tri beogradske opštine – Stari grad, Savski venac i Voždovac, a akciju su podržali i teritorijalni savezi sportova u više gradova Srbije.

Akcija ima za cilj pokretanje sporta u policiji, a tim povodom danas je u opštini Stari grad održan radni sastanak na kojem su govorili Goran Marinković, Petar Šundić i Miloš Marković, ispred Sportskog saveza Srbije, kao i Nedeljko Jovanović, član Veća GO Stari grad, a prisustvovali su i brojni predstavnici lokalnih sportskih saveza koji će se priključiti ovoj akciji.

„Verujem da ćemo policiji pružiti kvalitetnu podršku u daljem radu kada je sport u pitanju. Prva takmičenja širom Srbije počinju 15. maja i nadamo se da će se sportska takmičenja u policiji odvijati i tokom narednih sportskih sezona”, rekao je član Veća opštine Nedeljko Jovanović.

Planirano je održavanje turnira u sedam disciplina. Prvi i drugi krug takmičenja organizovaće se na lokalnom nivou, a pobednici obezbeđuju plasman na regionalno, a zatim i na republičko takmičenje. Termine i prostor za treninge obezbeđuju lokalni sportski savezi.