TRG REPUBLIKE: PSOVKE I UVREDE PREDSEDNIKU OPŠTINE STARI GRAD I OKUPLJENIM GRAĐANIMA

Grupa očigledno instruiranih provokatora, krijući se ispod kapuljača, pokušala je danas da spreči akciju blokade radova na Trgu republike, uzvikujući psovke i uvrede predsedniku opštine Stari grad Marku Bastaću i okupljenim građanima.

Podsetimo, danas je u podne počela dvadesetčetvoročasovna blokada besmislenih radova na Trgu republike, zato što, kako je objasnio Marko Bastać, „večiti zamenik Goran Vesić nastavlja da ruši Beograd, a gradonačelnik ignoriše zahteve građana i stručnjaka, odbijajući bilo kakav razgovor“.

Na gradilištu danas zatečena je samo jedna aktivna mašina i svega nekoliko radnika. Odmah po početku blokade radova, grupa mladića sa kapuljačama verbalno je napala Marka Bastaća i građane koji su mino sedeli na Trgu republike, a potom ometali konferenciju za novinare, psujući i vređajući predsednika opštine Stari grad.

Nakon rasprave, okupljeni građani ispratili su provokatore sa gradilišta i nastavili blokadu.

Podsećamo da je Gradska opština Stari grad, nakon što je postalo jasno da gradske vlasti nisu spremne da se konsultuju sa građanima oko projekata koji trajno menjaju izgled Beograda i direktno ugrožavaju kvalitet života građana, odlučila da organizuje referendum.

Skupštini grada su već predati zahtevi građana Starog grada da se do organizacije referenduma obustave svi radovi, što aktuelna gradska vlast očigledno ignoriše!