PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD MARKO BASTAĆ: „PASARELA – 2 MILIONA EVRA I 1000 DANA, UMESTO 1000 EVRA I JEDAN DAN“

Povodom saopštenja Gradskog arhitekte Marka Stojčića da je pasarela koja povezuje Stari grad, Beogradsku tvrđaju i Savu „jedan od najvažnijih projekata u Beogradu“ prenosimo izjavu za javnost predsednika Gradske opšine Stari grad Marka Bastaća:

„Gradski arhitekta Marko Stojčić danas se u funkciji člana Glavnog odbra Srpske napredne stranke obratio javnosti kako bi se ponovo rugao Beograđanima i još jednom dokazao da interes građana ne zanima njega i njegove stranačke kolege, već da je sve što rade u službi krupnog kapitala.

Rekavši da je pasarela koja povezuje Stari grad, Kalemegdan i Savu jedan od najvažnijih projekata u Beogradu, Stojčić se podsmeva građanima jer je upravo novcem Beograđana ovaj besmislen projekat plaćen 2 miliona evra.

Pasarela, koju je mogao da zameni običan pešački prelaz koji bi koštao hiljadu evra i bio gotov za jedan dan, a za koju je Vesić Goran rekao da ima funkciju da premosti „opasnu prugu“ koje danas ni nema, gradila se skoro hiljadu dana. To znači da metar pasarele Beograđane košta neverovatnih 25 hiljada evra, a Vesićevi majstori su dnevno gradili svega 6,5 centimetara ove besmislene i nefunkcionalne skalamerije.

Jasno je da vlast Srpske napredne stranke u Beogradu ne mari za interese Beograđana, koji se posle svake kiše dave od nestručnosti gradskih čelnika, već samo radi u interesu sopstvenih kombinacija“.