DOBRODOŠLICA ZA ĐAKE PRVAKE – PREDSEDNIK OPŠTINE U POSETI OŠ „DRINKA PAVLOVIĆ“

U starogradskim osnovnim školama danas je organizovan svečani prijem i podela poklona za ukupno 514 đaka prvaka koliko će ih na početku nove školske godine sesti u školske klupe.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović poželeo je srećan početak školske godine prvacima u Osnovnoj školi „Drinka Pavlović“, gde je zajedno sa pomoćnicom predsednika Mariom Markov i zamenicom predsednika Skupštine opštine Nevenom Dodić, najmlađim učenicima uručio prigodne poklone. Budući prvaci ove škole, njih ukupno 96, od opštine Stari grad dobili su školski pribor – sveske, blokove, olovke, lenjire, flomastere, palstelin, voštane i drvene bojice.

„Veliko mi je zadovoljstvo da kao neko ko je rođen na Starom gradu i ko je pohađao ovu školu, danas kao predsednik opštine budem ovde u zvaničnoj poseti i našim đacima prvacima podelim poklone dobrodošlice i time simbolično pokažem da će opština voditi računa o školama i najmlađim građanima Starog grada. Saradnja sa osnovnim i srednjim školama biće jedan od pririteta našeg rada, a u narednom periodu ćemo definisati koji su to kratkoročni, srednjoročni i dugoročni prioriteti na kojima zajedno treba da radimo“, istakao je prilikom prvog dana nove školske godine predsednik opštine Radoslav Marjanović.

On je najavio i saradnju sa Sportskim centrom „25.maj“, gde će se za osnovce organizovati besplatna škola plivanja, kao i realizaciju različitih besplatnih sportskih projekata za učenike osnovnih škola.

Predsednik je istakao važnost poštovanja propisanih epidemioloških mera u cilju zaštite zdravlja svih učenika i nastavnika škole. Tim povodom, Gradska opština obezbedila je po hiljadu maski za kolektive svih sedam starogradskih osnovnih škola.

Direktor OŠ „Drinka Pavlović“ Jole Bulatović, koji je ugostio opštinsku delegaciju, čestitao je prvacima početak nove školske godine i svim zaposlenima poželeo uspešan rad. On se zahvalio na poklonima koji su dobili đaci prvaci i uputio opštini poziv na saradnju tokom ove školske godine kako bi uslovi rada sa decom bili poboljšani.