OPŠTINA STARI GRAD LEGALIZUJE KUĆICE ZA NAPUŠTENE PSE

Kao nastavak akcije postavljanja kućica za pse ispred zgrade opštine, GO Stari grad donela je odluku da legalizuje sve kućice za napuštene životinje koje su postavili građani.

– Tokom ledenih dana koji su iza nas smo spasili dosta ostavljenih pasa. I sam sam video koliko su truda pojedini sugrađani uložili u pravljenje sigurnih skloništa za napuštene životinje, te s toga smatram da je najmanja stvar koju možemo da uradimo – to da ih legalizujemo, odnosno stavimo pod zaštitu Opštine Stari grad. Zbog toga bih pozvao sve Starograđane da se, ukoliko vide postavljene kućice, jave Kontakt centru opštine, a mi ćemo odmah izaći na teren i na svaku kućicu zalepiti posebnu nalepnicu i tako ih staviti pod naš nadzor i zaštitu – rekao je Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad.

Takođe, kako samo sklonište nije dovoljno da bi kuce i mace preživele, Opština je odlučila da podrži i akciju “ARC – Banka hrane za napuštene životinje”.

Shodno tome, GO Stari grad poziva sve “pet-šopove”, društveno odgovorne firme, ali i sve Starograđane da podrže ovu akciju i doniraju hranu za životinje.

U Kontakt centru opštine biće postavljena kutija za donacije upakovane hrane gde građani mogu ostaviti svoje donacije i tako spasu ali i poboljšaju živote naših krznenih drugara.

Sve donacije će biti javno objavljene putem “Fejsbuk” strane “ACR-Banka hrane za napuštene životinje”.

Broj telefona Kontakt centra na koji nam se građani mogu javiti je 7852999.