POSTUPAK ZA DODELU SREDSTAVA U OBLASTI KULTURE, UMETNOSTI, NAUKE I AMATERSKOG SPORTA

Na osnovu člana 11. Odluke o osnivanju „Starogradske fondacije“ (broj 020-4-15/17 od 16.03.2017.), članova 13. i 14. Statuta „Starogradske fondacije“ UO br. 1 od 11.05.2017. godine, a u vezi sa odredbom člana 11. Pravilnika o načinu prikupljanja sredstava i načinu korišćenja sredstava „Starogradske fondacije“ UO br. 2-4 od 16.05.2017 godine, i u skladu sa članom 2. Plana dodele i korišćenja sredstava “Starogradske fondacije, Upravni odbor “Starogradske fondacije”, na sednici održanoj dana 17.8.2017. godine, donosi:

O D L U K U

O POKRETANJU POSTUPKA ZA DODELU SREDSTAVA FIZIČKIM LICIMA U OBLASTI KULTURE, UMETNOSTI, NAUKE I AMATERSKOG SPORTA

    1. POKREĆE SE postupak za dodelu sredstava fizičkim licima koja su delatnici u oblasti kulture, umetnosti, nauke i amaterskog sporta, radi finansiranja troškova u vezi sa njihovim istraživačkim naučnim ili umetničkim radom, realizacijom projekata, učešćem na domaćim i međunarodnim takmičenjima i sprovođenjem drugih aktivnosti u 2017. godini kojima se doprinosi ostvarivanju pozitivnih rezultata u navedenim oblastima od značaja za lokalnu i širu društvenu zajednicu.
    2. Ukupan iznos sredstava za dodelu je 200.000 dinara. Iznos koji se dodeljuje pojedinom licu ne može biti veći od 100.000 dinara.
    3. Sredstva se dodeljuju putem konkursa koji će biti objavljen na internet portalu Gradske opštine Stari grad.
    4. Korisnici sredstava mogu da budu isključivo fizička lica čije je prebivalište na teritoriji Gradske opštine Stari grad.
    5. Kriterijum za izbor lica kojem se dodeljuju sredstva je ostvarivanje pozitivnih rezultata u određenoj oblasti odnosno doprinos tog lica postizanju opštekorisnih ciljeva.
    6. Dodela sredstava se vrši u cilju promovisanja i popularizacije kulture, umetnosti, nauke i amaterskog sporta, odnosno u cilju pružanja pomoći licima čijim se aktivnostima ostvaruju opštekorisni ciljevi.
    7. OBRAZUJE SE Komisija za dodelu sredstava fizičkim licima u oblasti kulture, umetnosti, nauke i amaterskog sporta u sastavu:

Bojana Savić, predsednik

Dejan Stojanović, član

Nikola Vilotijević, član

    1. Rok za podnošenje prijava na konkurs je 8 (osam) dana.
    2. Rok za donošenje odluke o dodeli sredstava je 3 (tri) dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
    3. Komisija će pripremiti tekst javnog poziva u skladu sa ovom odlukom i predlog odluke o dodeli sredstava i sačiniti izveštaj o namenskom trošenju dodeljenih sredstava.
    4. Za sprovođenje ove odluke zadužuje se direktor Fondacije.

Obrazloženje:

Postupajući u skladu sa Statutom Fondacije, Pravilima o načinu prikupljanja sredstava i načinu korišćenja sredstava Fondacije, Planom za dodelu i korišćenje sredstava i Finansijskim planom Fondacije za 2017. godinu, Upravni odbor je odobrio korišćenje sredstava za dodelu sredstav fizičkim licima koja deluju u oblasti kulture, umetnosti, nauke i amaterskog sporta.

UPRAVNI ODBOR „STAROGRADSKE FONDACIJE“
Broj 6-2 datum 17.08.2017. godine
Predsednik Upravnog odbora
Marko Mandić