ŠESTI STUDENTSKI PRIVREDNI FORUM ODRŽAN U SVEČANOJ SALI GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD

Šesti Studentski privredni forum održan je danas u svečanoj sali Gradske opštine Stari grad, u organizaciji Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM). Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u saradnji sa Omladinskom mrežom Srbije (OMS) i opštinom Stari grad.

Prisutnim učesnicima Studentskog privrednog foruma obratili su se: Nebojša Ranđelović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Milan Dobrijević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Danilo Potparić iz Omladinske mreže Srbije (OMS), Pajazit Pomak, predsednik Upravnog odbora Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM), i Boris Radaković, predsednik Saveta za sprovođenje omladinske politike GO Stari grad (Kancelarija za mlade).

„Razvoj preduzetništva među mladim ljudima u Srbiji je veoma značajna tema za Vladu Republike Srbije. Potencijal za razvoj preduzetništva postoji širom Srbije, pa je u tom smislu naše ministarstvo pokrenulo projekat opremanja škola novom digitalnom opremom što će omogućiti inovativne koncepte u nastavi i pristup internetu u svakom mestu u Srbiji. Smatramo da je to dobar put za razvoj neformalnog obrazovanja i pokretanje preduzetničkog duha kod mladih“, rekao je Milan Dobrijević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

„Gradska opština Stari grad prepoznala je temu omladinskog preduzetništva kao veoma važnu i uvek će održavati ovakve i slične inicijative i skupove. Kancelarija za mlade opštine planira da organizuje brojne kurseve i programe za mlade, a za više informacija zainteresovani se mogu obratiti Uslužnom centru opštine“, rekao je Boris Radaković, predsednik Saveta za sprovođenje omladinske politike GO Stari grad (Kancelarija za mlade).

Osim panel diskusije, gde su se predstavili mladi preduzetnici, na šestom po redu Studentskom privrednom forumu održane su radionice i predavanja, a kao jedno od najzanimljivijih bilo je predavanje glumca i pantomimičara Marka Stojanovića, koji je sa studentima održao interaktivno predavanje na temu komunikacije i javnog nastupa. Na forumu su bili prisutni i Andrijana Rusić, direktorka Ustanove „Voždovački centar Šumice“, Sanja Nikolić, kopredsednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu, i Marko Perović, pomoćnik predsednika Gradske opštine Palilula.