SPORT U POLICIJI“: U SC „ŠUMICE“ ODRŽANO ZAVRŠNO REPUBLIČKO TAKMIČENJE U DŽUDOU

U Sportskom centru „Šumice“ održano je završno republičko takmičenje turnira „Sport u policiji“ u disciplini džudo, u kome je bilo prijavljeno 60 takmičara u četiri težinske kategorije – do 81 kg, do 90 kg, do 100 kg i preko 100 kg.

Finalnim borbama, u kojima smo dobili prvake Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) u navedenim kategorijama na republičkom nivou, prisustvovali su generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i komandant žandarmerije general Dejan Luković.

„Bližimo se kraju prve sezone akcije „Sport u policiji“. Iako je ovo pilot projekat, interesovanje je veliko. Sve ukazuje da će ova akcija biti još jedna u nizu onih koje sporovodi Sportski savez Srbije, a koje će imati dugu tradiciju. Želim da čestitam svim učesnicima, naravno, posebno pobednicima i da se zahvalim svima koji su pomogli u organizaciji ovog takmičenja“, ocenio je sekretar SSS Goran Marinković, nakon dodele zasluženih medalja prvoplasiranim džudistima, pripadnicima MUP-a.

Pobednik džudo takmičenja u kategoriji do 81kg je Stefan Miković (PUS), dugosplasirani je Dušan Sarić Dušan (ŽNS), dok su treća mesta pripala Goranu Đuriću (ROJ) i Igoru Omasti (PUP). Prvoplasirani u kategoriji do 90 kg je Branko Papović (OŽB), koji je u finalnoj borbi savladao, drugoplasiranog, Nemanju Bojovića (PNZ). Treće mesto zauzeli su Stefan Tomić (PUZ) i Adam Grbić. U kategoriji do 100 kg prvak je Boško Borenović (UVB), drugoplairani je Vladimir Vučković (KOŽ), a trećeplasirani su Ognjen  Kovačević (PNS) i Saša Popović (UVN). Finalne borbe u kategoriji preko 100 kg donele su uzbudnjive borbe. Najuspešniji „teškaš“ je Predrag Budić (OŽB), u finalu je pobedio, drugoplasiranog, Stefana Lukovića (PUK). Trećeplasirani u ovoj kategoriji su Predrag Nikolić (PUK) i Danko Gudeljević (PUŠ).

Da završno takmičenje u džudou, kojim je rukovodio prof. dr Miško Blagojević, protekne u najboljem redu pobrinuli su se predstavnici Džudo saveza Beograda, Sportskog centra „Šumice“,  generalni sekretar Saveza sportova Starog grada Mirko Vujović i član Veća opštine Stari grad zadužen za sport Nedeljko Jovanović, kao i koordinatori projekta ispred Saveta sportova Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Član Veća opštine Stari grad Nedeljko Jovanović je ocenio da je inicijativa da se promoviše sport među pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova odlična ideja i istakao da su opština Stari grad i Savez sportova opštine Stari grad preuzeli značajajan deo organizacije ovog sportskog takmičenja.

„Pilot projekat je potvrdio da je „Sport u policiji“ odlična ideja. Očekujemo da ovo takmičenje postane tradicionalni turnir na kome će se svake godine okupiti veliki broj naših policajaca sportista“, rekao je Nedeljko Jovanović.

„Sport u policiji“ je zajednički projekat Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Sportskog saveza Srbije (SSS), koji je pokrenut pre četiri meseca. Ove godine je startovao kao pilot projekat takmičenja policajaca sportista u kolektivnim i individualnim disciplinama – mali fudbal, odbojka, košarka, atletske discipline, džudo i basket „tri na tri“.