“FIŠ FESTIVAL” NA KEJU KOD NEBOJŠA KULE

Trodnevni praznik Dunava i Save, ribe, muzike i dobrog prijateljstva pod nazivom “Fiš fest” biće održan od 26. do 28. juna u neposrednoj blizini kule Nebojša kod restorana “Vodenica”, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad. Na tom mestu se pre šest vekova, u doba despota Stefana Lazarevića, nalazila „vodena varoš“ (riblja pijaca i vodenica).

Na konferenciji za medije, koja je održana u restoranu “Vodenica” o programu, sada već tradicionalne manifestacije u turističkoj ponudi Beograda, govorili su Jasna Dimitrijević, direktorka Turističke organizacije Beograd, Risto Raco, član Opštinskog veća i Dejan Živanović, vlasnik restorana i poverenik Udruženja “Dunav u srcu”. Festival počinje u petak, 26.juna u 16 sati, kada će gosti iz Splita za dve hiljade Beograđana pripremiti njoke sa škampima.

U toku večeri nastupiće tamburaški orkestri iz Novog Sada i Beograda kao i rok grupa Gama iz Beograda. U subotu u 16 časova za titulu najboljeg kuvara riblje čorbe takmičiće se novinari i poznate ličnosti. Za 21 čas predviđena je parada brodova na Ušću sa bakljama, a u 21.30 časova koncert Luisa. U nedelju će biti organizovano takmičenje u kuvanju paprikaša. Veče je rezervisano za koncert Usnije Redžepove sa trubačima. Svakog dana od 16 do 24 časa biće organizovan prevoz brodovima od Zemuna do pristana kod restorana Vodenica. Cena karte u jednom pravcu je 150 dok je povratna 200 dinara.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je Fiš festival uvrstilo u zvanični progaram obeležavanja međunarodnog Dana Dunava – 29. juna.