POMOĆ AMATERSKOM SPORTU

Opština Stari grad nastavlja da pomaže amaterski sport. Tako je na poslednjoj sednici Opštinskog veća, ronilačkom klubu „Deep star“ odobreno – 250 000 dinara za pokriće troškova otvorenog prvenstva Srbije u ronjenju na dah. Pomoć su dobili i Šahovski klub „Politika“, Savez sportova „Stari grad“, Stonoteniser u invalidskim kolicima Miroslav Rajić, kao i mali šahisti Milica i Milan Moskovljević (na slici).

Šahovskom klubu „Politika“ odobreno je 100.000 dinara za troškove i kotizaciju za predstojeća takmičenja

Takođe, Savezu sportova „Stari grad“, opredeljeno je 200.000 dinara za troškove lekarskih pregleda školskih ekipa, koje tokom cele godine osvoje prva mesta, da bi mogli da nastupe na gradskom takmičenju i pokriju propratne troškove.

Stonoteniseru u invalidskim kolicima Miroslavu Rajiću, opština je izdvojila 60. 000 dinara jednokratne pomoći za učešće na međunarodnom invalidskom prvenstvu u stonom tenisu u Italiji.

Opština Stari grad je pomogla sa 10 000 dinara učešće Milice i Milana Moskovljević na šahovskom kadetskom Prvenstvu jugoistočne Evrope, nedavno održanom u Prokuplju, na kome su osvojili zlatnu i bronzanu medalju.