„NAŠI PARKOVI SU NAŠE OAZE“

Udruženje građana „Kamena kolonija“ realizovaće multimedijalni ekološki i edukativni projekat „Naši parkovi su naše oaze“, od 15. marta do sredine jula 2010. godine.

Cilj ovog projekta jeste edukacija građana i očuvanje čistoće i higijene parkova na Starom gradu. Edukacija je namenjena građanima naše opštine i svima koji dolaze u centralno gradsko jezgro.U širem smislu cilj projekta jeste da doprinese razvoju svesti kod svih građana da se malo više brinu o svom okruženju.

Prva faza projekta pokriva centralne parkove na Starom gradu, potez od Pionirskog parka, Studentskog trga do Kalemegdana. Članovi udruženja će obilaziti Straograđane „od vrata do vrata“, i kroz razgovor evidentirati sve vlasnike pasa. Sa njima će voditi kraće razgovore i deliti ilustrovani materijal i zamoliti ih da se i oni uključe u ovu inicijativu. Druga faza projekta počeće sredinom jula. Projekat „Naši parkovi su naše oaze“ završiće se velikom multimedijalnom izložbom na Kalemegdanu. S obzirom da se radi o projektu sa velikim socio – obrazovnim značajem za sve građane Beograda, Opštine Stari grad, na kojoj se realizije projekat, Odlukom Opštinskog veća izdvojila je 300.000 dinara. Projekat su finansijski podržali i Sekretarijat za zaštitu životne sredine i JP Telekom Srbija.