UK „STARI GRAD“: RADIONICA „KAKO SE IZBORITI SA STIDOM I GRIŽOM SAVESTI”

Agencija „Dijada” – škola kliringa i koučinga i Ustanova kulture „Stari grad” organizuju radionicu „KAKO SE IZBORITI SA STIDOM I GRIŽOM SAVESTI”, koja će se održati u  nedelju, 27. oktobra, od 17 do 20,30 sata, u u UK „Stari grad”, Kapetan Mišina 6a.

Tokom radionice predviđen je teorijski deo i više korisnih vežbi koje utiču na to da se oslobađamo blokada usled stida ili griže savesti, da ne patimo zbog propuštenih šansi ili onoga što procenjujemo kao sopstvene greške, da shvatimo šta smo iz tih grešaka naučili i kako da budemo produktivniji u realnom vremenu..

Radionicu vode Desimir D. Ivanović, osnivač i vlasnik „Dijade“, trener za ljudske resurse i učitelj kliringa i Tatjana Manojlović, sertifikovana savetnica za lični razvoj i komunikcijske veštine, praktičarka kliringa.

Radionica je besplatna za korisnike „Starogradskih kartica“, uz prethodnu najavu dolaska, jer je broj mesta ograničen. Zainteresovani se mogu prijaviti na telefon 063 833 43 69 ili mejlom na mantanja@gmail.com.

Organizatori radionice navode da su poslednja istraživanja pokazuju da bolesti zavisnosti, poremećaji u ishrani, fobije, depresija, seksualne disfunkcionalnosti i brojni drugi mentalni poremećaji imaju jednu istu zajedničku osnovu – STID.
Osnivač kliringa Čarls Berner, znalački i odgovorno tvrdi da „ako postoji
tehnika koja može da promeni čovekovu sudbinu i da ga učini zadovoljnijim i srećnijim, onda je to rad na oslobađanju od stigriže savesti.”

Stid i griža savesti su nataloženi u dubljim slojevima čovekovog uma i on ih najčešće nije svestan, osim u momentima kada dolazi do njihove restimulacije. Njihovo permanentno i toksično delovanje je nešto što nepreidno „radi” i u velikoj meri određuje naše svakodnevno funkcionisanje. Između ova dva fenomena postoje razlike, ali i međusobna preplitanja, što još više otežava njihovu dostupnost i efektan tretman.

Kako dopreti do ovih dubljih slojeva čovekovog uma i kako se rešiti destruktivnog uticaja stida i griže savesti saznaćete tokom troiposatne radionice koju organizuju „Dijada” i Ustanova kulture „Stari grad“.