UK „STARI GRAD“: BESPLATNA RADIONICA „PYTHON – PROGRAMIRAJ SVOJU VIDEO IGRU”

„KID HUB“ – DEČJI HAB u saradnji sa Ustanovom kulture „Stari grad“, organizuje besplatnu radionicu programiranja video igara u programskom jeziku #Python, koja je namenjena polaznicima uzrasta od 10 do 14 godina.

Radionica  „PYTHON – Programiraj svoju video igru” održaće se 2. novembra, od 11 do 13 sati u prostorijama Ustanove kulture Stari Grad, Kapetan Mišina 6a.

Iz KID HUB -a, koji je posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo, poručuju da učenje programiranja kod dece podstiče kritičko razmišljanje, primenu znanja iz matematike, fizike i informatike i kreativni pristup rešavanju problema.

Zašto baš video igre? Odgovor je jednostavan. Tržište kompjuterskih igara dostiglo je u 2018. skoro 100 milijardi dolara i potražnja za ovim profilom programera je velika. Jedan od novijih programskih jezika koji je veoma tražen na tržištu, istovremeno i jednostavan za učenje je programski jezik „Python“.

Učešće u radionici je BESPLATNO, a prijavljivanje je obavezno!

PRIJAVITE SE OVDE

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mejla: skola@kidhub.rs ili na telefone: 064 138 96 16 i 064 266 96 70