ВОЛОНТЕРСКИ СЕРВИС СТАРОГ ГРАДА: СВАКОДНЕВНА ПОМОЋ СТАРИМ СУГРАЂАНИМА

Сарадња Градске општине Стари град и Црвеног крста Стари град резултирала је оснивањем сталног Волонтерског сервиса, који је окупио велики број младих спремних да изађу у сусрет и помогну најстаријим суграђанима. Волонтерски сервис броји више од 170 активних волонтера који стоје на услузи онима који живе сами и којима је потребна помоћ и подршка при набавци основних животних намирница, лекова, заказивању прегледа и слично.

Градска општина Стари град препознала је ентузијазам и вољу волонтера и за Волонтерски сервис купила пет електричних бицикала, који им свакодневно олакшавају обављање послова доставе. Такође, волонтери су опремљени и специјалним великим ранчевима са грбом општине, у који одлажу све што треба да одвезу корисницима.

Мариа Марков, помоћница председника општине за социјална питања, каже да волонтери Старог града, осим што иду у набавку, имају разумевања и одговоре на свако питање грађана којиим се обрате. Од почетка пандемије, волонтери свакоднвно помажу старима да закажу вакцинацију и оду до најближег пункта како би то обавили.

Волонтерски сервис Градске општине Стари град доступан је за пружање услуга сваког радног дана од 9 до 13 часова. Грађани општине се за услуге Волонтерског сервиса могу обратити позивом на телефонски број 0800/07-77-75 или путем мејла volonterskiservis@starigrad.org.rs.