РЕНОВИРА СЕ ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ НА СТАРОМ ГРАДУ

Председник општине Стари град Радослав Марјановић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишли су радове на реконструкцији објекта Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју на општини Стари град,.

„Град Београд је започео реконструкцију пет објеката социјалне заштите.Ради се о дневном боравку за децу са сметњама у развоју у Младеновцу и Старом граду, клубу за најстарије суграђане у Сопоту, Градском центру за социјалну рад у Раковици и Прихватилишту при Звечанској. Осим тога, у току је и јавна набавка за комплетно реновирање Центра за социјални рад у Гроцкој и Клуба за најстарије суграђане у Гроцкој. До краја године ћемо комплетно реконструисати седам објеката социјалне заштите“, рекла је овом приликом Наташа Станисављевићева и нагласила да ће 26 корисника, који су тренутно уписани у дневном боравку на Старом граду за 45 дана имати неупоредиво боље услове.„У току је реконструкција овог објекта која подразумева комплетну замену подова, кречење, замену електроинсталација, фарбање унутрашње и спољашње столарије. Укупна вредност радова је два милиона динара“, изјавила је Наташа Станисављевић и истакла да Град Београд жели да обезбеди најбоље услове како за кориснике ових установа, тако и за запослене.

„Желимо да наши корисници имају најбоље могуће услове какве имају и корисници развијених европских земаља. Сходно томе, стално улажемо у објекте јер наши корисници овде проводе више од пола дана, пет дана у недељи. Дневни боравци раде од 6 до 18 часова и корисници могу неограничено да користе услугу дневног боравка“ – казала је секретарска за социјалну заштиту и додала да је важно је да родитељи знају када оставе своју децу у овим дневним боравцима да ће њихова деца имати најбоље услове. Са друге стране, важно је и да запослени који овде раде имају добре услове, како би дали свој максимум у раду, додала је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић изразио је задовољство што се у Старом граду сређује објекат за децу ометену у развоју.
„Градски секретаријат је спровео оно што смо иницирали као веома важно. Разговарали смо о томе како да у наредном периоду повећамо капацитете дневног боравка, с обзиром на то да су и они ограничени. Желимо да одговорно бринемо о свим категоријама друштва, а посебно о особама са инвалидитетом и деци са сметњама у развоју. Надам се да ћемо у наредном периоду имати и додатне објекте које ћемо сређивати и адаптирати како би њиховим корисницима обезбедили најбоље услове“, рекао је Марјановић и захвалио Граду Београду и надлежном секретаријату.