СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА РЕЦИКЛАЖУ: БЕСПЛАТНАН ПАКЕТ ЕКО-КЕСА ЗА ПРАВИЛНО ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА

Градска општина Стари град у сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа“ спроводи акцију под називом „Стари град мисли на рециклажу“, чији је циљ да кроз правилно одлагања отпада доприносимо очувању животне средине.

Домаћинства која се прикључе овој акцији добијају бесплатан пакет еко-кеса запремине 120 литара за период од 6 месеци, у које ће одлагати само рециклиран отпад и то ПЕТ, МЕТ, ТЕТРА ПАК и папирни отпад. Поред пакета еко-кеса, сваки учесник акције добија комплет јединствених бар кодова које је потребно залепити на кесе пре изношења. Кесе попуњене мешовитим рециклабилним отпадом корисници су дужни да изнесу сваке суботе до 22.00 часа, поред најближег контејнера. Скенирањем бар кодова потврђује се учешће домаћинства у акцији.

Сва домаћинства учешћем у акцији могу остварити попуст од 20% на ставку изношења отпада на рачуну Инфостана.

Старограђани који желе да се прикључе акцији то могу учинити слањем следећег формулара (линк за преузимање) на мејл адресу: usluznicentar@starigrad.org.rs, са насловом СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА РЕЦИКЛАЖУ. Приликом преузимања, учесници ће добити сва потребна упутства како би акција била спроведена на најбољи могући начин. Након 6 месеци, сви учесници стичу право да преузму нови пакет еко-кеса и бар кодова.

За све додатне инфомрације о акцији, грађани се могу обратити у УСЛУЖНОМ ЦЕНТРУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД (улаз из Нушићеве улице), путем мејл адресе: usluznicentar@starigrad.org.rs или позивом Услужног центра путем броја телефона 0800 077775.