ДВАДЕСТПЕТ ХИЉАДА РУЖА НА ОБАЛИ ДУНАВА

Компанија “Монтеагро” из Београда поклонила је 25.000 садница украсних ружа општини Стари град, које је ЈКП „Зеленило Београд“ данас почело да сади на обалама Дунава, код насеља на Дунавском кеју и СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

Радници ЈКП „Зеленила Београд“ ће у наредне две недеље посадити руже дуж бициклистичке стазе, до Капетаније и парка испод Бранковог моста.

– Оволика количина ружа је нешто ново на нашој општини. Трудићемо се да осим обале Дунава оплеменимо и неке скривене кутке и да улепшамо цео Стари град са ружама. Захваљујем се компанији „Монтеагро“ на донацији и ЈКП „Зеленилу Београд“ што су прихватили да овај посао урадимо заједно – рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Он је најавио да ће општина 13. априла на манифестацији „Јевремова, улица сусрета“, на празник Цвети, који су Дан и слава Старог града, грађанима бесплатно делити саднице ружа које преостану након украшавања Дунавског кеја.

Владимир Ковачевић и Димитрије Лукић из компаније „Монтеагро“, који су присуствовали почетку сађења украсних ружа на Дорћолу, кажу да је основни мотив ове донације улепшавање свих градских локација које су интересантне страним туристима, али и улепшавање главног града у коме ће се сви грађани осећати лепше.

– Простор око спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ је једна од посећенијих локација, када је у питању туризам главног града. Ово је први пут да се наше руже виде на јавним површинама и једва чекамо да чујемо повратну реакцију грађана који ће уживати у хиљадама боја ружа које ми производимо – каже Владимир Ковачевић из „Монтеагра“.

Владимир Богићевић, в.д. директор ЈКП „Зеленило Београд“, подсетио је да је ово градско јавно предузеће пре три године посадило више хиљада садница ружа на обалама Дунава у Земуну.

– Део садница ћемо посадити и у самом насељу на Дунавском кеју. Знамо да ружу називају краљицом цвећа, те се надамо да ће овај део Старог града изгледати краљевски! Позивамо и грађане да нам се прикључе, јер ће акција трајати још неколико дана. Такође, апелујем на грађане да чувају руже, које ће красити обале Дунава и Саве – рекао је директор Богићевић.