КОРАК КА ПОСЛУ

Канцеларија за младе општине Стари град и Удружење “Круг двојке”, под покровитељством Амбасаде САД, организују пројекат за младe под називом “Корак ка послу”.

Пројекат подразумева организовање 12 волонтирaња – пракси, у различитим професионалним областима.

За свако волонтирање – праксу може се пријавити максимално 50 кандидата, који ће проћи едукацијуна тему:” Kако се пише CV и мотивационо писмо”; “Где и Како се проналази посао (пракса)”, “Како се појавити на интервју за посао “и “Како се понашати у радном окружењу”.

За учеснике пројекта и предавања обезбеђен је приручник ca материјалом из едукације.

Након завршеног предавања, одабраће се 5 кандидата по пракси, укупно 60 за 12 волонтирaња – пракси, који ће обавити интервју за жељену волонтерску праксу, од којих ће један кандидат бити одабран.

Учесници пројекта “Корак ка послу” добиће и званични сертификат о завршеној едукацији.

Преостали полазници наставиће ангажовање на пројекту, у оквиру кога ће се вршити и додатна обука, како би се остварила већа квалификација за праску/посао.

Обука обухвата индивидуалан рад са 60 кандидата (5 по волонтирaњу – пракси), како би се оспособили да лакше пронађу посао (праксу).

Тренери ће са учесницима кориговати CV и мотивационо писмо, директно пронаћи посао/праксу за који кандидати имају прилику да аплицирају и организовати симулацију интервјуа фирме за коју су се пријавили, како би у потпуности били спремни за први разговор.

Након завршене обуке учесници ће добити препоруку Удружења “Круг двојке” и Канцеларије за младе Градске општине Стари град.

– Због економске кризе велики број младих не успева да пронађе посао после завршеног школовања. Организовање праксе је корисно, како за студенте, који долазе до првог радног искуства, тако и за послодавце, као додатни начин регрутације образованих кадрова. Пројектом “Како до посла”, осим што обезбеђујемо праксу и потенцијални посао, желимо да помогнемо младима како би се боље припремили и лакше дошли до посла – каже Бранислав Вуковић – организатор пројекта из “Круга двојке”.

РОК ЗА ПРИЈАВЕ 11. АВГУСТ 2014.

Пријаву могу да пошаљу сви заинтересовани кандидати који су завршили факултет, као и студенти завршних година факултета у Београду, узраста од 15 до 35 година. Предност имају особе које до сада нису имале прилику да раде у струци за коју су се школовали. Да бисте се пријавили, пошаљите Ваш CV (први фајл) и мотивационо писмо (до 200 речи у .doc или .docx формату) на имејл: nvokrugdvojke@gmail.com

Наслов треба да буде назив волонтирaња – праксе за коју се пријављујете. Едукација и симулације ће се одржати у општини Стари град, Македонска 42.

Рок за пријаву је 11. 08. 2014.

12 ВОЛОНТИРАЊА – ПРАКСИ ПОЧЕЋЕ ПО ЗАВРШЕТКУ ЕДУКАЦИЈЕ, У СЕПТЕМБРУ 2014. ГОДИНЕ:

  • Архитектонски биро “IQ studio” : 1. архитектура и 2. графички дизајн (две праксе)
  • Штампарија “Digitec”: техничка реализација и припрема за штампу
  • Рачуноводствена агенција “Вага”: account manager
  • Дизајн студио “Студио Павасовић”: уметник сарадник (фотограф, вајар, дизајнер и др.)
  • Угоститељски објекат “Бајлони”: 1. event managеment и 2. асистенcија и помоћ у кухињи (две праксе)
  • Удружење “Круг двојке”: project managеment
  • “Digital communication institute”: digital communication and marketing
  • “Razor communications” : web development
  • Управа ГО Стари град – Одсек за информисање: новинарство
  • Управa ГО Стари град – протоколарни послови