ПЕТИ FISH FEST КОД КУЛЕ НЕБОЈША

Традиционални пети по реду „Fish fest“ Београд, одржаће се од 24. до 26. јуна 2011. године, крај куле Небојша, под покровитељством ГО Стари град. Овај догађај, који се организује се у склопу међународне прославе дана Дунава установљеног 2004. године од стране Међународне комисије за заштиту реке Дунав, најавили су Милица Луковић из Министарства трговине. пољопривреду, шумарство водопривреду, председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић, Дејан Веселинов, директор ТОБ и Ђорђе Живановић, из организационог одбора Фестивала.

Организатори из Удружења „Дунав у срцу“, ресторана „Воденица“ и Савеза кувара медитеранских и европских регија из Београда побринули су се за разноврстан програм:

– У почетку смо имали само два партнера а данас их бројимо преко 500“, истакла је Милица Луковић. Како је додала, ове године се Дан Дунава обележава се у 26 градова широм Србије.

– С обзиром да наша општина излази на обе реке, и Дунав и Саву, и ове године као и претходних учествујемо у одражавању FISH FESTA. Учествујемо и као домаћини али и као такмичари и зато бих позвала све Београђане да дођу на плато испред Небојша куле и та три дана проведемо у дружењу и лепом расположењу“, рекла је председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић. И ове године покровитељ „Фиш феста“ Градска општина Стари град.“ Ово је још једна у низу манифестација која је захваљујући подршци и сарадњи са Општином Стари град превазишла локални значај. Подршку су пружили и Министарство економије и регионалног развоја, Министарство трговине, пољопривреде, шумарства и водопривреде и Туристичка организација Београда и Србије“, рекао је Ђорђе Живановић из Организационог одбора.

У периоду од 24. до 26. јуна на кеју код Небојша куле, на самом ушћу Саве у Дунав манифестација ће окупити најбоље куваре рибље чорбе и рибљег паприкаша из земље и иностранства, који ће се такмичити за награду FISH FEST BEOGRAD, новинарске редакције, познате јавне личности и представнике амбасада, кулинаре медитеранске кухиње, произвођаче сира, мајсторе старих заната и многе друге. Својим наступима оживићемо дух средњовековне „ Водене вароши“ Стефана Лазаревића, када је Београд по први пут прешао под српску управу.