ОТВОРЕН „ФИШ ФЕСТ“

Традиционални Пети „ ФИШ ФЕСТ“ отворен је данас и трајаће до краја недеље на платоу испред Куле Небојша. За три дана одржаће се такмичење у кувању рибље чорбе и паприкаша али и занимљив забавни програм.

Улаз је бесплатан. „ Задовољство ми је што данас могу да отворим овај фестивал и да свима пожелим добро расположење и лепо дружење и позивам наше суграђане да дођу “ рекла је председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић.

Осим општине Стари град покровитељи тродневног дружења на самом ушћу двеју река су и министарства за економију и регионални развој и пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде. Осим њих покровитељи су и град Београд и Туристичка организација Београда. После отварања, кувари из ресторана „ Воденица“ и гостујући кувари из Сплита започели су спремање њока са плодовима мора за 5.000 људи.

Мирјана Божидаревић и Дејан Веселинов, директор Туристичке организације Београд засадили су дрво пријатељства.

Другог дана планирано је такмичење у спремању рибље чорбе за познате али и надметање „ Ти си мачо, ја сам хот“ где ће се видети ко може да поједе најљућу чорбу. Последњег дана Фестивала је такмичење профи кувара у спремању рибље чорбе и паприкаша. Прва награда је 50.000, друга 30.000 , а трећа 20.000 динара. Током сва три дана ће се одржавати и богати музички програм.

Сви који дођу моћи ће да посете музеј Куле Небојша, биће организовано бесплатно крстарење с бродовима јахтинг клуба „ Кеј“, одржаће се хуманитарна сликарска радионица са које ће сав приход ићи манастиру Света Петка код Параћина, који води бригу о деци са посебним потребама. Такође, одржаће се и школа за спремања рибље чорбе, мини изложба моторних чамаца и изложба винара, старих заната и произвођача сира.