СВЕ БОЈЕ ЛЕТА КОД „ГАЛЕТА“ – ДАНАС БЕСПЛАТНО КУПАЊЕ

Општина Стари град поклонила је данас, 1.јула, у сарадњи са СРПЦ „Милан Гале Мушкатиревић”, свим Старограђанима бесплатно коришћење отворених базена популарног „Галета“, на Дорћолу.

Комплекс отворених базена једног од најлепших и најмодернијих спортских и пливачких центара у земљи био је пун посетилаца, од најмлађих до најстаријих Старограђана. Једни су се расхлађивали и уживали у кристално чистој води, док су други нашли хлад на удобним лежаљкама испод лепо уређених сунцобрана и пергола.

Старограђанин Ненад Стојмировић није крио, а ни штедео речи хвале.

– Ово што има Стари град нема ни Европа. Све је врхунски. Од ових, младих људи па до квалитета воде. Свима бих препоручио да кад год могу дођу и расхладе се на „Галету” – рекао је наш саговорник, који је недавно боравио у Шведској, и како каже услуге које овде купачи добијају исте су као и у тој скадинавској земљи високог стандарда.

– Још једном свака част – додао је господин Стојмировић.

Да ужива у сунцу, пливању, амбијенту и чистоћи базенског комплекса рекла нам је и госпођа Светлана Милошевић.

– Данас је бесплатан улаз на базен. Нисам се двоумила и ево ме овде, уживам у води, сунцу, са овим младим људима – каже наша Старограђанка. Пошто станује у близини, отићи ће кући на ручак и мали одмор, па опет на базене.

– Не само ова, већ све акције које je наша општина спроводила током свих ових година су за похвалу. Мислим да ниједна општина није показала толику бригу о својим грађанима као наш Стари град – нагласила је госпођа Светлана Милошевић.

Сви Старограђани који желе да до краја дана искористе могућност да се освеже на популарном „Галету“, треба са собом да понесу личну карту. Улаз за малишане до 7 година је бесплатан, а старија деца на купалиште могу да уђу уз ђачку књижицу. Улаз је бесплатан и уз „Староградску картицу“.

Разноврсни програми популарног „Галета“ на услузи су корисницима током читаве године и потпуно су приступачни и особама са инвалидитетом.