SVE BOJE LETA KOD „GALETA“ – DANAS BESPLATNO KUPANJE

Opština Stari grad poklonila je danas, 1.jula, u saradnji sa SRPC „Milan Gale Muškatirević”, svim Starograđanima besplatno korišćenje otvorenih bazena popularnog „Galeta“, na Dorćolu.

Kompleks otvorenih bazena jednog od najlepših i najmodernijih sportskih i plivačkih centara u zemlji bio je pun posetilaca, od najmlađih do najstarijih Starograđana. Jedni su se rashlađivali i uživali u kristalno čistoj vodi, dok su drugi našli hlad na udobnim ležaljkama ispod lepo uređenih suncobrana i pergola.

Starograđanin Nenad Stojmirović nije krio, a ni štedeo reči hvale.

– Ovo što ima Stari grad nema ni Evropa. Sve je vrhunski. Od ovih, mladih ljudi pa do kvaliteta vode. Svima bih preporučio da kad god mogu dođu i rashlade se na „Galetu” – rekao je naš sagovornik, koji je nedavno boravio u Švedskoj, i kako kaže usluge koje ovde kupači dobijaju iste su kao i u toj skadinavskoj zemlji visokog standarda.

– Još jednom svaka čast – dodao je gospodin Stojmirović.

Da uživa u suncu, plivanju, ambijentu i čistoći bazenskog kompleksa rekla nam je i gospođa Svetlana Milošević.

– Danas je besplatan ulaz na bazen. Nisam se dvoumila i evo me ovde, uživam u vodi, suncu, sa ovim mladim ljudima – kaže naša Starograđanka. Pošto stanuje u blizini, otići će kući na ručak i mali odmor, pa opet na bazene.

– Ne samo ova, već sve akcije koje je naša opština sprovodila tokom svih ovih godina su za pohvalu. Mislim da nijedna opština nije pokazala toliku brigu o svojim građanima kao naš Stari grad – naglasila je gospođa Svetlana Milošević.

Svi Starograđani koji žele da do kraja dana iskoriste mogućnost da se osveže na popularnom „Galetu“, treba sa sobom da ponesu ličnu kartu. Ulaz za mališane do 7 godina je besplatan, a starija deca na kupalište mogu da uđu uz đačku knjižicu. Ulaz je besplatan i uz „Starogradsku karticu“.

Raznovrsni programi popularnog „Galeta“ na usluzi su korisnicima tokom čitave godine i potpuno su pristupačni i osobama sa invaliditetom.