ЗАВРШЕН ОПШТИНСКИ КРУГ ТАКМИЧЕЊА „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД”

Традиционалнa акција „За зеленији Београд”, коју општина Стари град годинама уназад реализује са ЈКП „Зеленило Београд”, завршена је проглашењем победника у категоријама за најлепше уређен балкон, зелену површину испред стамбене зграде и најуређеније двориште вртића на територији општине Стари град.

Општински победник у категорији најлепше украшеног балкона је Анђелка Јовановић из Палмотићеве улице. Наградa за најлепше уређено двориште предшколске установе припала је вртићу „Скаска” у Улици Миће Поповића, док се најлепша зелена оаза налази око стамбене зграде на Дунавском кеју број 2.

Следи такмичење на нивоу читавог Београда, а подсећамо да је прошле године за најлепши балкон у граду проглашен управо један староградски, који уређује госпођа Стана Крчмар Наумовић у Улици кнеза Симе Марковића.

Циљеви акције, коју је још 1986. године на Старом граду покренула наша општина, а коју ЈКП „Зеленило Београд” на градском нивоу одржава четрнаести пут за редом у десет градских општина, су развијање еколошке свести, промовисање културе живљења и очување зелених површина у нашем граду.