СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Помоћ за реновирање вртића ”Липа”

На седници општинског већа Старог града, одржаној 7. децембра, невладиној организацији Пријатељи деце- Стари град, одобрено је 90 000 динара за трошкове организовања новогодишњег вашара који ће се одржати у великој сали општине 21. и 22. децембра.
Гимнастичком клубу”Београд”, одобрено је 87 300 динара за набавку опреме за вежбање у циљу припреме за такмичење “Трофеј Београда”, планираног за 24. децембар.

Српском православном манастиру Царска лавра – Високи Дечани из Дечана одобрено је 360 000 динара за трошкове штампања монографије манастира Високи Дечани.

Ради куповине спортске опреме за најмлађе чланове фудбалске секције, ромском центру “Дорћол” одобрено је 84 000 динара.
За потребе Црвеног крста Стари град, Друштва за бригу о деци са посебним потребама и Бироа за нађене ствари, општина Стари град издвојила је из буџета
166, 920 динара за набавку три тоне лож уља.

Хемијском факултету у Београду одобрено је 1. 800 00 динара за реновирање магацина хемикалија

Општина Стари град традиционално, сваке године организује новогодишњу представу за децу за децу расељених лица са Косова и Метохије, децу Ратних војних инвалида и децу запослених у општинској управи. Ове године представу под именом “Цицибан карта”, у свечаној сали општине, која ће се одржати 22. децембра извешће позориште “Пан театар”, а у ту сврху из буџета општине издвојено је 30 000 динара.

Завршен је поступак јавне набавке и на пролеће се креће са извођењем грађевинско-занатских радова на објекту одмаралишта ”Стеван Филиповић” на Дивчибарама . Уговор је закључен са предузећем ”Соленоид”, а цена радова износи 18 849 732 динара без припадајућег пореза.

Вртићу ”Липа”, Предшколске установе ”Дечји дани”, за постављање фасадне столарије, одобрено је 7 500 000 динара
Општина ће из буџета издвојити 323 000 динара за покриће дела трошкова пута ученика балетске школе ”Лујо Давичо” на интернационални дечји фестивал игре у Берлину