100. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На јубиларној 100-тој седници општинског већа Старог града у овом сазиву, ОШ Михајло Петровић Алас, додељено је из буџета 960 000 динара ради санације канализационог развода у згради ове образовне установе.
Како би подржала хуманитарну акцију градске општине Савски венац-донаторско вече са аукцијском продајом радова деце са посебним потребама, ОШ “Антон Скала ” за децу са посебним потребама, додељено је 80 000 динара

Сваке године, у оквиру Дана универзитета уметности, на свечаној прослави у Ректорату Универзитета, уручују се награде студентима генерације са сва четири факултета Универзитета уметности. По традицији у последњих неколико година, општина Стари град је покровитељ новчаних награда. Тако је на и ове године у ту сврху из буџета опредељено 100 000 динара.

Предлог плана постављања тезги и других покретних привремених објеката на јавним површинама на територији општине Стари град, послат је граду на одлучивање.

Друштву за помоћ особама ометеним у развоју “Стари град” 200 000 динара за замену пода, поправку зида и столарије, за куповину телефонске секретарице са факсом и скенером и трошкове организовања новогодишње представе

Истовремено, Друштву за бригу о старим лицима припала је помоћ од 100 000 динара за куповину два телефона, једне термоакумулационе пећи и гарнитуре са столицама.

Дневном центру и клубу за старије “Стари град 2” пропашће 71 200 динара за куповину кухињских елемената и једне дводелне судопере.

Мрежи “Пројекта Растко” одобрена су средства у износу од 100 000 динара за редовне активности у 2007. години. Ова међународна непрофитна мрежа електронских библиотека, стручних установа и локалних заједница посвећена је уметностима, традицијама и друштвеним наукама. Носилац је многих признања, а прошле године је номинована за пет најбољих подухвата за дигиталну културу на планети у избору Уједињених нација.