ПРЕДСТАВА „ЛИМЕС“ ОТВОРИЛА БИТЕФ ПОЛИФОНИЈУ

У Установи културе „Пароброд“ данас је почела једанаеста по реду Битеф Полифонија. У оквиру пратећег програма овогодишњег Битефа, који ће трајати до 25. септембра, биће одржано више презентација, радионица и представа које истражују и промовишу позориште младих.

– Позориште је моћно средство изражавања, моћно средство уметности и живота. Ове године наслов Битеф Полифоније је „Уметност и позориште заједнице за живот“. Током наредних десет дана истраживаћемо колико смо ми заједница и да ли нешто што називамо заједницом има у себи и нешто јако важно што називамо заједништвом, – рекла је на отварању Битеф Полифоније Љубица Бељански Ристић, уредница програма.

Битеф Полифонију отворила је представа „Лимес“, ауторке Неле Антоновић, у којој су, поред чланова пантомимичарске трупе „Мимарт“, учествовали и „обични“ људи различитих професија. Медицинска сестра, професор математике, фотограф, полицајац, балерина, глумица, перформери, само су неки од многих учесника представе „Лимес“, која је публици покушала да открије где су људске границе и шта настаје између човека и свега онога што он може и уме. Представа је одиграна у различитим просторијама „Пароброда“ као низ сукцесивних перформативих целина.

Отварању Битеф Полифоније присуствовали су Јован Ћирилов, Уметнички директор Битефа, Ања Суша, селекторка Битефа, као и представници општине Стари град, заменица председника Ана Даниловић и чланови Већа општине Зоран Млађеновић и Марко Бастаћ.