ТЕРАПЕУТСКЕ ВЕЖБЕ ЗА МЛАДЕ ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У СРПЦ „МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ“

Градска општина Стари град и Удружење особа са инвалидитетом „Хендy центар“ организују бесплатне терапеутске вежбе за особе са инвалидитетом, у малом базену и фитнес сали СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

Терапеутске вежбе су намењене за 40 младих Старограђана, особа са инвалидитетом (телесни, сензорни и особе са сметњама у развоју) које воде професионални терапеути и стручњаци спортског центра два пута недељно. Уторком у термину од 11,30 до 13,00 на располагању су мали базен и сала за вежбање, а суботом од 8,30 до 10,00 сати је резервисан термин за коришћење малог базена а од 13,30 до 15,00 сати фитнес салу за вежбање.

Осим вежби предвиђена је и психо – социјална подршка родитељима који ће се уз стручну помоћ клиничког дефектолога упутити како на прави начин да помогну деци у очувању и јачању телесне моторике и превазилажењу њихове социјалне искључености.

Капацитети СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ су приликом реконструкције у потпуности прилагођени и доступни особама са инвалидитетом.

Позивамо све заинтересоване особе са инвалидитетом млађег узраста и родитеље да се пријаве на телефон 3222- 626, радним даном од 09,00 до 15,00 или путем електронске поште на адресу: rraco@starigrad.org.rs

Терапеутске вежбе почињу од суботе, 4. фебруара 2012. године.