ОДРЖАНА АКЦИЈА „СТАРИ ГРАД НА РЕКАМА“

Дан пре акције великог чишћења Србије, Савет за екологију СО Стари град, је и ове године обележио , 5. јун светски Дан заштите животне средине.. И поред високог водостаја, на марини испред куле Небојша, традиционална манифестација „ Стари град на рекама“, 14-та по реду, данас је окупила је школарце из свих основних школа на Старом граду, а учествовали су и Друштво за помоћ особама ометеним у развоју „ Стари град“, Друштво Пријатеља деце „Стари град“, припадници Добровољног ватрогасног друштва „Стари град“, Речна полиције, као и комуналних предузећа „Београд воде“, „Зеленило – Београд“, „Градска чистоћа“. Овој акцији чишћење и сређивања обала река Дунава и Саве су присуствовали су и Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, као и Андреа Симонов, председница Савета за екологију.

Уз помоћ ЈКП „Зеленило Београд“ посађено је десет садница брезе на делу код споменика браниоцима Београда, а оплемењена су и жардињере са новим цвећем на марини.

Организовано је и такмичење деце у осликавању цртежа на тему заштите животне средине а најбољи су добили награде пакетићи за најлепше цртеже.

– Општина Стари град и њен Савет за екологију, већ годинама учествује у акцијама заштите животне средине. Пуну пажњу посвећујемо едукацији младих и доста чинимо да да Стари град учинимо чистијим и лепшим местом за живот-рекла је Мирјана Божидаревић