ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО СТАРИ ГРАД

На 23. седници Скупштине општине која је одржана 31. 03. 2015. године присуствовало је 44 од укупно 56 одборника. Они су већином гласова усвојили девет тачака дневног реда.

Већином гласова присутних одборника усвојен је Предлог о изменама и допунама о употреби грба и заставе Градске општине, као и предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке и начину финансирања програма и пројекта правних и физичких лица и финансирању додатних права из средстава буџета. Такође, већином гласова усвојени су Предлози решења о давању сагласности на програм пословања ЈП „Пословни простор Стари град“ и Установе културе „Пароброд“ за 2015. годину.

Тачке пет и шест, које се односе на Предлог решења о давању сагласности на ценовник услуга ЈПСРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ и давање сагласности на Предлог правилника о изменама и допунама правилника о раду и зарадама запослених у „Галету“, усвојене су већином гласова.

Одборници су у наставку седнице такође, већином гласова, усвојили Предлог решења годишњег рада Штаба за ванредне ситуације, као и извештај о раду Управе ГО Стари град у 2014. години и Штаба за ванредне ситуације за 2014. годину.

И на крају, одборници су се већином гласова изјаснили у вези са оставком Дубравке Вулић, са места заменика правобраниоца ГО Стари град.

После седнице Дејан Ковачевић, председник ГО Стари град позвао је све одборнике да дођу у недељу, 5. априла и Саборну цркву како би прославили општинску славу, Цвети.

– После сечења колача у Саборној цркви , прославу ћемо наставити у Јевремовој улици – Улици сусрета. Као и претходних година и ове године ће нам у госте доћи наши стари пријатељи – рекао је Дејан Ковачевић.