ЦВЕТИ, ДАН И СЛАВА СТАРОГ ГРАДА – „ЈЕВРЕМОВА – УЛИЦА СУСРЕТА“

Стари град у недељу, 5. априла обележава Цвети, славу и Дан општине традиционалном манифестацијом „Јевремова – улица сусрета“.

Свечано отварање манифестације заказано је за 12.00 сати испред Установе културе ГО Стари град „Пароброд“, на углу улица Господар Јевремова и Капетан Мишина.

У протоколарном делу свечаности делегације општине Стари град и гости из братских градова положиће венце, у 10,30, на споменик Риги од Фере и на спомен обележје на Калемегдану – на месту где је 1867. кнез Михаило Обреновић примио кључеве српских градова. Сечење славског колача заказано је за 12,30 у Саборној цркви.

Посетиоце овогодишње „Јевремове – улице сусрета“ у једној од најлепших дорћолских улица очекује разноврсни програм са преко сто учесника.

Други улични фестивал џеза „Џезвремова 2015“ одржаће се од 11,00 до 16,00 сати на бини испред УК „Пароброд“. Наступају : Београдски Диксиленд Оркестар, Васил Хаџиманов Бенд , Hot Club of Belgrade и Влада Маричић бенд & Тања Јовићевић.

Подсећамо да „Коцкицу“ – симбол манифестације, можете добити на свим штандовима дуж Јевремове, која ће седми пут за редом постати место дружења, комшијске слоге и добрих староградских вибрација.