СА НОВОМ АПЛИКАЦИЈОМ БРЖЕ ДО ПАРКИНГ МЕСТА НА СТАРОМ ГРАДУ


Председник Градске општине Стари грaд Радослав Марјановић присуствовao je прeзентацији рада нове верзије апликације „Паркинг сервиса“ за плаћање услуга овог јавног предузећа, која је одржана данас у гаражи „Обилићев венац“.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд унапредио је, новим интерактивним решењима, апликацију за плаћање паркирања и навођење до најближег слободног паркинг места, која се може преузети са Google Play-a i App Store-a.

„Пуштање у рад нове верзије апликације „Паркинг сервис“ одразиће се и на унапређење квалитета живота становника општине Стари град. Наиме, станари, који су корисници повлашћене карте за паркирање, од сада у апликацији добијају обавештење о истеку претплате, али могу и онлајн, без одласка на благајне „Паркинг сервиса“, да плате и продуже важење ове станарске паркинг карте. Такође, на иницијативу општине Стари град, у јулу ове године, почеће се са уградњом још 2000 паркинг сензора на простору оивиченом улицама Цара Душана, Француска, Васина, Узун Миркова и Пијарона де Мондезира (бивша Тадеуша Кошћушка). Тако ће возачи путем апликације имати увид у слободна места у зони под сензором, а апликација ће их и наводити до тог места. Тако ће моћи брже да дођу до слободног паркинг места, што ће у многоме скратити потрагу, која у центру траје и до 40 минута. Скраћењем времена кружења аутомобилима по зони, смањиће се и емисија штетних гасова, потрошња горива и гужве у саобраћају“, изјавио је председник општине Стари град Радослав Марјановић.


Станари зонираног подручја, од сада путем нове верзије Апликације могу да плате и повлашћену паркинг карту, уколико су регистровани на електронском шалтеру „Паркинг сервиса“. Уз помоћ Апликације корисник може електронски да плати паркирање и у гаражи, без одласка на благајну и без контакта са инкасантима. Потребно је само да скенира картицу, коју је преузео на уласку у паркиралиште, и плаћање обави онлајн, директно из апликације, путем платне картице или средствима депонованим на апликацији.

ЈКП „Паркинг сервис“ је за све кориснике својих услуга пустио у рад и нови електронски шалтер на адреси www.eparking.rs