“МАЛА ШКОЛА НОВИНАРСТВА И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ” ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Канцеларија за младе општине Стари град у суботу, 7. јуна у 11 сати, наставља курс реализацију курса “Мала школа новинарства и локалне самоуправе” за средњошколце са Старог града, ученике треће године. Предавачи су дугогодишње, искусне новинарке и уреднице градске телевизији Студио Б, Данијела Шеган, Снежана Петровић и Ирена Јовановић.

Кроз малу школу новинарства полазници ће стећи основна знања о новинарској етици, као и о постулатима занимања које треба да унапређује свакодневни живот грађана у локалној средини. Стечено знање омогућиће младим полазницима и будућим студентима журналистике да постану активни чланови друштва који могу да мењају ствари и да утичу на афирмацију бројних тема, важних за локалну заједницу.

Курс је састоји од 12 тросатних предавања, на теме јавни наступ (медијска писменост), основе новинарства (образовање кроз систем и ван њега), пут кроз локалну самоуправу (пример локалне средине и пут реализације пројеката), почео је 30. маја.

У практичном делу курса полазници су већ одабрали теме из локалне средине, са територије општине Стари град, које ће новинарски обрадити, кроз снимљен прилог или новински чланак. Најбоље обрађена тема биће представљена у медијима, уз гостовање полазника. Покровитељ “Мале школе новинарства и локалне самоуправе” је Градска општина Стари град.