“MALA ŠKOLA NOVINARSTVA I LOKALNE SAMOUPRAVE” ZA SREDNJOŠKOLCE

Kancelarija za mlade opštine Stari grad u subotu, 7. juna u 11 sati, nastavlja kurs realizaciju kursa “Mala škola novinarstva i lokalne samouprave” za srednjoškolce sa Starog grada, učenike treće godine. Predavači su dugogodišnje, iskusne novinarke i urednice gradske televiziji Studio B, Danijela Šegan, Snežana Petrović i Irena Jovanović.

Kroz malu školu novinarstva polaznici će steći osnovna znanja o novinarskoj etici, kao i o postulatima zanimanja koje treba da unapređuje svakodnevni život građana u lokalnoj sredini. Stečeno znanje omogućiće mladim polaznicima i budućim studentima žurnalistike da postanu aktivni članovi društva koji mogu da menjaju stvari i da utiču na afirmaciju brojnih tema, važnih za lokalnu zajednicu.

Kurs je sastoji od 12 trosatnih predavanja, na teme javni nastup (medijska pismenost), osnove novinarstva (obrazovanje kroz sistem i van njega), put kroz lokalnu samoupravu (primer lokalne sredine i put realizacije projekata), počeo je 30. maja.

U praktičnom delu kursa polaznici su već odabrali teme iz lokalne sredine, sa teritorije opštine Stari grad, koje će novinarski obraditi, kroz snimljen prilog ili novinski članak. Najbolje obrađena tema biće predstavljena u medijima, uz gostovanje polaznika. Pokrovitelj “Male škole novinarstva i lokalne samouprave” je Gradska opština Stari grad.